Kdo už kubánský sendvič ochutnal, jistě to nebylo naposledy. Spojují se v něm skvělé chutě pečiva, kvalitní šunky, roztátého sýra, hořčice a kyselých okurek. Podívala jsem se tedy kubánskému sendviči na zoubek, trochu ho upravila a přináším vám jeho zdravější, bezlepkovou verzi a hlavně verzi s nízkým obsahem sacharidů. Určitě přijde vhod nejednomu z vás. Představuji vám vynikající nízkosacharidový kubánský sendvič.
Low carb pečivo na tento fit kubánský sendvič připravíme z kokosové mouky. Není třeba se jí vůbec bát, má skvělé nutriční hodnoty a chuť kokosu v pečivu zanikne. Navíc bude díky ní tato houska zcela vláčná a sytá. Při její přípravě jen třeba dávat pozor a těsto obracet na pánvi opatrně, aby se neroztrhlo. Po naplnění této housky nám vznikne low carb kubánský sendvič, který je bohatý na bílkoviny, vlákninu i zdravé tuky. Zasytí tak na dlouhou dobu a dodá tělu potřebné živiny. Tento sendvič můžeme podávat jako zdravou snídani či večeři, případně jej zabalit do práce nebo školy.
1 porce navíc obsahuje až 60 % DDD fosforu, vitamínu B1, více než 30 % DDD selenu, vitamínu B2, zinku, vápníku, niacinu, vitamínu B6 a B12, 15 % DDD vitamínu A, D, vitamínu B9 a železa.
Tento nízkosacharidový kubánský sendvič doporučuji podávat ještě teplý, tehdy je naprosto nejlepší.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!