ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Nízkosacharidový kubánský sendvič

Nízkosacharidový kubánský sendvič

Kdo už kubánský sendvič ochutnal, jistě to nebylo naposledy. Spojují se v něm skvělé chutě pečiva, kvalitní šunky, roztátého sýra, hořčice a kyselých okurek. Podívala jsem se tedy kubánskému sendviči na zoubek, trochu ho upravila a přináším vám jeho zdravější, bezlepkovou verzi a hlavně verzi s nízkým obsahem sacharidů. Určitě přijde vhod nejednomu z vás. Představuji vám vynikající nízkosacharidový kubánský sendvič.

Low carb pečivo na tento fit kubánský sendvič připravíme z kokosové mouky. Není třeba se jí vůbec bát, má skvělé nutriční hodnoty a chuť kokosu v pečivu zanikne. Navíc bude díky ní tato houska zcela vláčná a sytá. Při její přípravě jen třeba dávat pozor a těsto obracet na pánvi opatrně, aby se neroztrhlo. Po naplnění této housky nám vznikne low carb kubánský sendvič, který je bohatý na bílkoviny, vlákninu i zdravé tuky. Zasytí tak na dlouhou dobu a dodá tělu potřebné živiny. Tento sendvič můžeme podávat jako zdravou snídani či večeři, případně jej zabalit do práce nebo školy.

1 porce navíc obsahuje až 60 % DDD fosforu, vitamínu B1, více než 30 % DDD selenu, vitamínu B2, zinku, vápníku, niacinu, vitamínu B6 a B12, 15 % DDD vitamínu A, D, vitamínu B9 a železa.

Tento nízkosacharidový kubánský sendvič doporučuji podávat ještě teplý, tehdy je naprosto nejlepší.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Ingredience

  • na sendvič (tedy 2 upečené housky):
  • 2 vejce
  • 2 lžíce kokosové mouky
  • 2 PL mléka
  • špetka jedlé sody
  • špetka mořské soli
  • bazalka
  • Na náplň:
  • 100 g kvalitní šunky
  • 40 g strouhané mozzarelly
  • 1 PL hořčice
  • 3 kyselé okurky

Postup

  1. V misce dohromady smícháme všechny ingredience určené na sendvič.
  2. Vznikne nám hustší těsto, které necháme 5 minut odstát.
  3. Těsto dávkujeme na nepřilnavou pánev spíš do tenkého, podlouhlého tvaru nebo do tvaru lívanců a opékáme 1-2 minuty z každé strany dozlatova.
  4. Pokud se těsto při obracení rozlije do stran, opatrně jej vtlačíme zpět do původního tvaru a dopečeme.
  5. Těsto by mělo vystačit na 2 housky.
  6. Na jedné housce necháme roztopit nastrouhaný sýr.
  7. Druhou potřeme hořčicí a poklademe na ní najemno nakrájené kyselé okurky.
  8. Na rozpálené pánvi šunku zlehka opečeme z obou stran a vložíme mezi obě housky.
  9. Sendvič podáváme teplý.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).
Koupit knihu
Čas přípravy15 minut
Vydatnost1 porce
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal420 KCal
Sacharidy7 g
Vláknina6 g
Bílkoviny42 g
Tuky21 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu