Miluji hranolky ze sladkých brambor! Ráda je servíruji k masitým či bezmasým pokrmům, ale také samostatně, například s omáčkou. Jak však upéct hranolky ze sladkých brambor dokřupava tak, aby nebyly příliš měkké? To se dozvíte v tomto receptu.
Pečené hranolky ze sladkých brambor mají, v porovnání s hranolky z klasických brambor, tendenci být velmi měkké. Zkoušela jsem už množství receptů na pečené batátové hranolky, ale tyto byly podle mě úplně nejlepší. Důležité je dodržet každý krok v receptu a hranolky osolit až na závěr. Postup je sice o něco delší než postup na obyčejné pečené hranolky, ale myslím si, že určitě stojí za to, chvíli si s nimi pohrát. Klidně experimentujte s kořením a vyzkoušejte i jiné kombinace. Musím vás však upozornit, že při pečení batátů nedosáhnete až takový křupavý výsledek jako kdybyste je přichystali ve fritéze, mají však nejblíže ke křupavosti, jak to jen pečením jde :)
Tyto nejlepší hranolky ze sladkých brambor jsou perfektní i jako zdravý snack k filmu či k zakousnutí během dne. Jsou plné vitaminu A, vlákniny a úžasné kombinace sladko-slané chutě.
Pokud máte i vy rádi batátové hranolky, tak pojďte tento recept vyzkoušet také. Doporučuji je podávat například s těmito recepty: , či .
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!