
Lněný chléb bez mouky
Zkuste připravit tento bezlepkový a nízkosacharidový chléb ze lněných semínek s vysokým obsahem vlákniny, bílkovin a omega 3 mastných kyselin, kterým budete moci nahradit klasický chléb. Připravit si z něj můžete sendviče, zapékané toasty, vychutnat ho samostatně nebo s oblíbenou pomazánkou (doporučuji tuňákovou).
Tento nutričně hodnotný lněný chléb bez mouky je opravdu velmi chutný a jednoduchý na přípravu. Ráda ho servíruji spolu s tuňákem, špenátem, parmazánem a olivami. Na jeho přípravu doporučuji použít doma namletá lněná semínka, protože pokud použijete lněnou mouku z obchodu, bude mnohem hutnější. Potřebujeme na něj spíše hrubozrnnou mouku, kterou získáme právě namletím těchto semínek. A právě díky lněným semínkům má tento chlebíček příjemnou, jemně oříškovou chuť, kterou si jistě zamilujete.
Díky vyššímu obsahu zdravých tuků a vlákniny vás tento chlebíček už po jednom kousku pořádně zasytí. S přípravou i pečením budete mít tento šikovný bezlepkový chléb hotový pouze do 30 minut, nečeká vás žádné kynutí ani hnětení těsta. Perfektně se hodí k snídani nebo večeři. Navíc, nízký obsah sacharidů činí tento chléb vhodný i do ketogenních diet.
Ingredience
- 1 HR mletých lněných semínek (lněné mouky) (doporučuji tyto)
- 3 vejce
- 1/4 HR vody
- 3 PL olivového oleje (doporučuji tento)
- 1 PL kypřícího prášku
- 1 ČL mořské soli
- 1/2 ČL oregana
Postup
- V misce nejprve smícháme suché suroviny a následně k nim přimícháme všechny ostatní.
- Těsto pořádně rozmícháme a následně ho nalijeme do silikonové nebo papírem na pečení vyložené formy na chléb.
- Chléb pečeme 20-25 minut při 180 stupních.
- Tento chléb chutná výborně spolu s olivami, parmezánem, špenátem a tuňákem.

Čas přípravy | 30 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 327 KCal | |
Sacharidy | 2 g | |
Vláknina | 11 g | |
Bílkoviny | 12 g | |
Tuky | 26 g |