
Lilkový sendvič v ovesném těstíčku plněný kozím sýrem
Tento lilkový sendvič v ovesném těstíčku plněný kozím sýrem určitě nebudete dělat poprvé a naposledy. Je až překvapivě velmi chutný, zvenku krásné křupavý a zevnitř vláčný. Podávat jej můžete samostatně nebo se zeleninovým salátem, kdykoli během dne. Připravte si tento nevšední sendvič ze zeleniny, plněný chutným a voňavým sýrem. Vegetariáni i všichni nadšenci zeleniny si tentokrát přijdou skutečně na své.
Pokud máte rádi lilek, tento recept si zamilujete. Ovesnou mouku snadno získáte rozmixováním ovesných vloček a jídlo tak bude vhodné i pro celiaky, jelikož ovesná mouka neobsahuje lepek. Ačkoliv je lilek obalovaný, je lehce stravitelný, neboť ho nebalíme v žádném trojobalu a nesmažíme na oleji - použijeme pouze ovesnou mouku a pečeme ho v troubě, bez zbytečně přidaného oleje.
Kozí sýr se na ještě teplých lilkových kolečkách příjemně roztaje a postará se vám o požitek z jídla. Navíc je tato pochoutka plná bílkovin, takže vás příjemně zasytí bez pocitu těžkosti v žaludku. Chuť a vůně lilku s kozím sýrem je zkrátka něco, co musíte vyzkoušet. Připravte si tento zdravý lilkový sendvič v ovesném těstíčku plněný kozím sýrem a podávejte ho například s vaší oblíbenou zeleninovou oblohou.
Ingredience
- 1 lilek
- 8-10 lžic ovesné mouky (rozmixovaných ovesných vloček) (doporučuji tyto)
- 1 velké vejce
- 100 g kozího sýra
- špetka mořské soli
- špetka mletého pepře
Postup
- Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka (8 ks).
- V misce rozšleháme vejce se špetkou soli a mletým pepřem.
- Kolečka lilku potřeme vajíčkem z každé strany a obalíme v ovesné mouce.
- Obalené kolečka pokládáme na plech na pečení nebo do zapékací mísy, jeden vedle druhého a pečeme 30-40 minut na 200 °C.
- Tip: každé druhé kolečko lilku potřeme kouskem kozího sýra. Podáváme samostatně nebo se salátem.
Čas přípravy | 50 minut | |
Vydatnost | 4 kusy |
Nutriční hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 316 KCal | |
Sacharidy | 22 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bílkoviny | 18 g | |
Tuky | 15 g |