ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Lenivá fit holoubata

Lenivá fit holoubata

Řekněme upřímně, příprava tradičních holoubat ze zelí, rýže a masa není časově nejpřívětivějším receptem. Co byste však řekli na to, kdybych pro vás měla skvělý zlepšovák? Připravte si tato jednoduchá lenivá fit holoubata během několika minut - připraví se za vás téměř zcela sami. Mají skvělé nutriční hodnoty a chuťově jsou vynikající!

Recept na lenivá fit holoubata je zde pro každého, komu se nechce dlouho stát v kuchyni. Dokonce mi chutnala ještě více, než klasické holoubata naplněná v zelí - mám pocit, že se jejich chutě takto ještě lépe propojily. Oproti klasice jsou navíc tato fit holoubata i bez vajec, což je činí vhodnými i pro ty, kteří mají alergii na vajíčka.

Maso můžete použít buď krůtí nebo hovězí (případně mix obou) - krůtí je dietnější, hovězí má zase výraznější chuť, proto nechám rozhodnutí na vás, čemu dáváte přednost. Nutriční hodnoty jsou vypočítané s použitím krůtího masa.

Před servírováním můžeme holoubata polít trochou řeckého jogurtu, případně zakysanou smetanou - krásně doplní jejich chuť. Jídlo chutná nejlépe druhý den po odležení v ledničce, což činí toto jídlo ideálním, pokud chcete uvařit zdravý oběd na několik dní dopředu.

Jsem tedy zvědavá, co na recept řeknete. Věřím, že si pochutnáte :)

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 1 menší hlávkové zelí
  • 500 g rajčatového pyré
  • 500 g mletého krůtího (nebo hovězího) masa
  • 500 g loupaných rajčat (mohou být z konzervy)
  • 200 g surové hnědé rýže (případně jiné) (doporučuji tuto)
  • 1 cibule
  • 1 PL oleje (nebo másla) (doporučuji tento)
  • 1 PL mletého pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1-2 ČL soli
  • 1 ČL mleté sladké papriky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ČL oregana
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Rýži zlehka osolíme a uvaříme ji v dvojnásobném množství vody doměkka.
  2. Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nasekanou cibuli.
  3. Přidáme mleté maso a chvíli mícháme.
  4. Následně maso zalijeme rajčatovým pyré, loupanými rajčaty, opepříme, osolíme, ještě jednou důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou po dobu 15 minut.
  5. Mezitím si očistíme zelí a nakrájíme jej nebo nastrouháme na malé kousky.
  6. Po 15 minutách přimícháme zelí k masu a vaříme 5-10 minut do změknutí.
  7. Nakonec do hrnce přidáme i uvařenou rýži a prolisované stroužky česneku. Jídlo vaříme ještě 5 minut.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy40 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal510 KCal
Sacharidy54 g
Vláknina10 g
Bílkoviny33 g
Tuky16 g