Lenivá fit holoubata
Řekněme upřímně, příprava tradičních holoubat ze zelí, rýže a masa není časově nejpřívětivějším receptem. Co byste však řekli na to, kdybych pro vás měla skvělý zlepšovák? Připravte si tato jednoduchá lenivá fit holoubata během několika minut - připraví se za vás téměř zcela sami. Mají skvělé nutriční hodnoty a chuťově jsou vynikající!
Recept na lenivá fit holoubata je zde pro každého, komu se nechce dlouho stát v kuchyni. Dokonce mi chutnala ještě více, než klasické holoubata naplněná v zelí - mám pocit, že se jejich chutě takto ještě lépe propojily. Oproti klasice jsou navíc tato fit holoubata i bez vajec, což je činí vhodnými i pro ty, kteří mají alergii na vajíčka.
Maso můžete použít buď krůtí nebo hovězí (případně mix obou) - krůtí je dietnější, hovězí má zase výraznější chuť, proto nechám rozhodnutí na vás, čemu dáváte přednost. Nutriční hodnoty jsou vypočítané s použitím krůtího masa.
Před servírováním můžeme holoubata polít trochou řeckého jogurtu, případně zakysanou smetanou - krásně doplní jejich chuť. Jídlo chutná nejlépe druhý den po odležení v ledničce, což činí toto jídlo ideálním, pokud chcete uvařit zdravý oběd na několik dní dopředu.
Jsem tedy zvědavá, co na recept řeknete. Věřím, že si pochutnáte :)
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 1 menší hlávkové zelí
- 500 g rajčatového pyré
- 500 g mletého krůtího (nebo hovězího) masa
- 500 g loupaných rajčat (mohou být z konzervy)
- 200 g surové hnědé rýže (případně jiné) (doporučuji tuto)
- 1 cibule
- 1 PL oleje (nebo másla) (doporučuji tento)
- 1 PL mletého pepře
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 1-2 ČL soli
- 1 ČL mleté sladké papriky
- 2 stroužky česneku
- 1 ČL oregana
Postup
- Rýži zlehka osolíme a uvaříme ji v dvojnásobném množství vody doměkka.
- Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji orestujeme nasekanou cibuli.
- Přidáme mleté maso a chvíli mícháme.
- Následně maso zalijeme rajčatovým pyré, loupanými rajčaty, opepříme, osolíme, ještě jednou důkladně promícháme a dusíme pod pokličkou po dobu 15 minut.
- Mezitím si očistíme zelí a nakrájíme jej nebo nastrouháme na malé kousky.
- Po 15 minutách přimícháme zelí k masu a vaříme 5-10 minut do změknutí.
- Nakonec do hrnce přidáme i uvařenou rýži a prolisované stroužky česneku. Jídlo vaříme ještě 5 minut.
Čas přípravy | 40 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 510 KCal | |
Sacharidy | 54 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bílkoviny | 33 g | |
Tuky | 16 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Bez cukruVysoký obsah vlákninyNízkokalorickéObědy a večeřeBez lepkuBez ořechůKuřecí masoRýžeZeleninaBezlaktózové recepty na obědy a večeřeObědy a večeře s rýžíOběd a večeře s hovězím masemZdravé zeleninové obědy a večeřeDietní recepty na obědy a večeřeHovězí maso - fitness recepty s vysokým obsahem bílkovinBezlepkové recepty s hovězím masem bez moukyDietní recepty s hovězím masemFitness recepty s rýžíBezlepkové fit recepty s rýžíNízkokalorické dietní zeleninové receptyBezlepkové zeleninové receptyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!