
Kuskus se zelím a plísňovým sýrem
Perfektní kombinace kuskusu s červeným zelím a plísňovým sýrem. Další rychlé a snadné fit jídlo plné živin a bílkovin, které si můžete dopřát na snídaně, oběd nebo večeři. Obsahuje jen málo tuků a je samozřejmě vhodné i pro vegetariány. Tato kombinace kuskusu s červeným zelím vám zaručeně zachutná.
Kuskus je nabitý vlákninou a je lehce stravitelný, takže jím potěšíte celý svůj trávicí systém, ale i organismus. Plísňový sýr mu dodá příjemnou vláčnou konzistenci a výraznou chuť. Toto nutričně bohaté fitness jídlo je skvělé pro všechny milovníky zdravé stravy, ale i sportovce. Je bohaté na bílkoviny, ale najdete v něm i zdravé tuky, vlákninu i mnoho antioxidantů ze zelí.
Pokud doma nemáte kuskus, můžete si tento recept připravit i s použitím bulguru či pohanky. Zelí může být sterilizováno nebo použijte čerstvé, na drobno nakrájené červené zelí. Obě verze chutnají výborně. Jídlo můžete na závěr posypat rozinkami, případně oříšky a kousky plesnivého sýra. Tento barevný a voňavý salát zachutná určitě každému, kdo rád zkouší nové kombinace chutí.
Ingredience
- 1/2 hrnku celozrnného kuskusu (případně bulguru/pohanky) (doporučuji tento)
- 200 g sterilované nebo čerstvé červené zelí
- 50 g plísňového sýra (např. gorgonzola)
- 30 g rozinek
- 2 ČL sójové omáčky (doporučuji tuto)
- špetka mletého pepře
- 1 lžíce šťávy z limetky
Postup
- Kuskus zalijeme hrnečkem vody a uvaříme ho doměkka.
- Do uvařeného kuskusu přidáme sójovou omáčku, šťávu z limetky (případně citronu), špetku mletého pepře, sterilované červené zelí (nebo čerstvé ale nakrájené najemno), rozinky a nakonec i plísňový sýr rozdrolený na kousíčky.
Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 292 KCal | |
Sacharidy | 44 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bílkoviny | 14 g | |
Tuky | 7 g |