Gazpacho je tradiční španělská zeleninová polévka, která se servíruje studená. Tato jednoduchá gazpacho polévka je chutná, zdravá a navíc hotová do 10 minut - co víc si přát. Pojďte ji připravit podle tohoto jednoduchého receptu.
Základem gazpacho polévky jsou vždy čerstvá, zralá rajčata. S receptem na gazpacho se dá dobře experimentovat, využít můžete i jinou zeleninu, dle libosti. Studená gazpacho polévka je velmi bohatá na vitaminy A a C. Zastoupené jsou v ní i některé minerály. Je vskutku nízkokalorická a tedy dietní, 1 porce obsahuje pouze 130 kcal. Neobsahuje žádné živočišné suroviny, proto je vhodná i pro vegany či alergiky.
Kombinace slov studená a polévka zní možná pro ty, kteří ji ještě nevyzkoušeli zajímavě či dokonce strašidelně. Věřte mi, i já jsem se k této studené polévce dlouho odhodlávala. Nakonec jsem ráda, že jsem ji připravila. Byla totiž vynikající a přitom tak jednoduchá! Skvěle chutná během horkých letních dnů, kdy úžasně osvěží, ale zároveň i zasytí.
Při výběru zeleniny dbejte na to, aby byla pořádně zralá. Tehdy má nejintenzivnější chuť a gazpacho bude chutnat jako nebe v puse. Pokud vsadíte na domácí zeleninu ze zahrádky, určitě není co zkazit. Mimochodem, pokud byste chtěli tuto studenou polévku podávat úplně hladkou, mixujte ji dostatečně dlouho a na závěr ji můžete ještě přecedit přes sítko.
Určitě tuto jednoduchou gazpacho polévku zkuste. Je to skvělý způsob, jak si vychutnat velkou dávku zeleniny a to v chutné podobě!
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!