Chutný a zdravý oběd nebo večeře - hovězí maso s hrachovou kaší a chřestem. Suroviny v tomto receptu se chuťově skvěle doplňují a stejně tak jsou dobře vyvážené i nutriční hodnoty v jídle. Chřest i hrách dodávají tomuto fit jídlu správnou dávku vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů a kromě toho, že skvěle chutnají i dobře zasytí.
Připravte si tento chutný, barevný a zdravý oběd či večeři. Příprava je velmi jednoduchá a chuť opravdu stojí za to. Správné okořeněné hovězí maso s rajčatovým protlakem ideálně doplňuje chuť hrachové kaše. Tomuto jídlu opravdu nic nechybí - jedině křupavý, zelený a na chutě bohatý, pečený chřest :)
Hovězí maso s hrachovou kaší a chřestem neobsahuje mléko, vejce, ořechy ani lepek a navíc je bohaté na vlákninu. Podávat ho tak můžete i různým alergikům. Se svým vysokým obsahem bílkovin a příznivými nutričními hodnotami je vhodné pro jakéhokoli příznivce zdravé výživy. Pokud vám docházejí nápady na zdravé obědy či večeře s masem, toto jídlo vyzkoušejte, určitě neprohloupíte.
Hrách propláchneme, nasypeme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Lehce osolíme, přikryjeme a vaříme 40-60 minut, dokud hrách zcela změkne a zkašovatí.
Čas od času hrách pro jistotu promícháme, ať se nepřipálí.
V dalším kastrůlku na lžičce oleje osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
Přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, zamícháme.
Přimícháme k němu rajčatový protlak, 100 ml vody, sójovou omáčku, sůl, sušený česnek, mletou papriku, špetku mletého pepře.
Maso za občasného míchání pod pokličkou dusíme 30-40 minut doměkka.
Pokud je zapotřebí, přilijeme více vody.
Zatímco vaříme kaši a maso, upečeme si chřest.
Chřest omyjeme a vložíme do zapékací mísy, lehce osolíme, opepříme a pečeme 15 minut na 180 °C.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!