Hovězí maso s hrachovou kaší a chřestem
Chutný a zdravý oběd nebo večeře - hovězí maso s hrachovou kaší a chřestem. Suroviny v tomto receptu se chuťově skvěle doplňují a stejně tak jsou dobře vyvážené i nutriční hodnoty v jídle. Chřest i hrách dodávají tomuto fit jídlu správnou dávku vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů a kromě toho, že skvěle chutnají i dobře zasytí.
Připravte si tento chutný, barevný a zdravý oběd či večeři. Příprava je velmi jednoduchá a chuť opravdu stojí za to. Správné okořeněné hovězí maso s rajčatovým protlakem ideálně doplňuje chuť hrachové kaše. Tomuto jídlu opravdu nic nechybí - jedině křupavý, zelený a na chutě bohatý, pečený chřest :)
Hovězí maso s hrachovou kaší a chřestem neobsahuje mléko, vejce, ořechy ani lepek a navíc je bohaté na vlákninu. Podávat ho tak můžete i různým alergikům. Se svým vysokým obsahem bílkovin a příznivými nutričními hodnotami je vhodné pro jakéhokoli příznivce zdravé výživy. Pokud vám docházejí nápady na zdravé obědy či večeře s masem, toto jídlo vyzkoušejte, určitě neprohloupíte.
Ingredience
- 400 g hovězí panenky
- 200 g žlutého hrachu
- 400 g zeleného chřestu
- 4 PL rajčatového protlaku
- 2 PL sójové omáčky (doporučuji tuto)
- 100 ml vody
- 1 cibule
- 1 ČL kokosového oleje (doporučuji tento)
- 1 ČL sušeného česneku
- 1/2 mleté papriky
- špetka mletého pepře
- mořská sůl
Postup
- Hrách propláchneme, nasypeme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Lehce osolíme, přikryjeme a vaříme 40-60 minut, dokud hrách zcela změkne a zkašovatí.
- Čas od času hrách pro jistotu promícháme, ať se nepřipálí.
- V dalším kastrůlku na lžičce oleje osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, zamícháme.
- Přimícháme k němu rajčatový protlak, 100 ml vody, sójovou omáčku, sůl, sušený česnek, mletou papriku, špetku mletého pepře.
- Maso za občasného míchání pod pokličkou dusíme 30-40 minut doměkka.
- Pokud je zapotřebí, přilijeme více vody.
- Zatímco vaříme kaši a maso, upečeme si chřest.
- Chřest omyjeme a vložíme do zapékací mísy, lehce osolíme, opepříme a pečeme 15 minut na 180 °C.
Čas přípravy | 70 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 470 KCal | |
Sacharidy | 19 g | |
Vláknina | 11 g | |
Bílkoviny | 40 g | |
Tuky | 20 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Bez cukruVysoký obsah vlákninyNízkokalorickéObědy a večeřeBez lepkuBez ořechůZeleninaBezlaktózové recepty na obědy a večeřeOběd a večeře s hovězím masemZdravé zeleninové obědy a večeřeDietní recepty na obědy a večeřeHovězí maso - fitness recepty s vysokým obsahem bílkovinBezlepkové recepty s hovězím masem bez moukyDietní recepty s hovězím masemNízkokalorické dietní zeleninové receptyBezlepkové zeleninové receptyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!