ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Hovězí maso s hrachovou kaší a chřestem

Hovězí maso s hrachovou kaší a chřestem

Chutný a zdravý oběd nebo večeře - hovězí maso s hrachovou kaší a chřestem. Suroviny v tomto receptu se chuťově skvěle doplňují a stejně tak jsou dobře vyvážené i nutriční hodnoty v jídle. Chřest i hrách dodávají tomuto fit jídlu správnou dávku vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů a kromě toho, že skvěle chutnají i dobře zasytí.

Připravte si tento chutný, barevný a zdravý oběd či večeři. Příprava je velmi jednoduchá a chuť opravdu stojí za to. Správné okořeněné hovězí maso s rajčatovým protlakem ideálně doplňuje chuť hrachové kaše. Tomuto jídlu opravdu nic nechybí - jedině křupavý, zelený a na chutě bohatý, pečený chřest :)

Hovězí maso s hrachovou kaší a chřestem neobsahuje mléko, vejce, ořechy ani lepek a navíc je bohaté na vlákninu. Podávat ho tak můžete i různým alergikům. Se svým vysokým obsahem bílkovin a příznivými nutričními hodnotami je vhodné pro jakéhokoli příznivce zdravé výživy. Pokud vám docházejí nápady na zdravé obědy či večeře s masem, toto jídlo vyzkoušejte, určitě neprohloupíte.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 400 g hovězí panenky
  • 200 g žlutého hrachu
  • 400 g zeleného chřestu
  • 4 PL rajčatového protlaku
  • 2 PL sójové omáčky (doporučuji tuto)
  • 100 ml vody
  • 1 cibule
  • 1 ČL kokosového oleje (doporučuji tento)
  • 1 ČL sušeného česneku
  • 1/2 mleté papriky
  • špetka mletého pepře
  • mořská sůl
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Hrách propláchneme, nasypeme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Lehce osolíme, přikryjeme a vaříme 40-60 minut, dokud hrách zcela změkne a zkašovatí.
  2. Čas od času hrách pro jistotu promícháme, ať se nepřipálí.
  3. V dalším kastrůlku na lžičce oleje osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
  4. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, zamícháme.
  5. Přimícháme k němu rajčatový protlak, 100 ml vody, sójovou omáčku, sůl, sušený česnek, mletou papriku, špetku mletého pepře.
  6. Maso za občasného míchání pod pokličkou dusíme 30-40 minut doměkka.
  7. Pokud je zapotřebí, přilijeme více vody.
  8. Zatímco vaříme kaši a maso, upečeme si chřest.
  9. Chřest omyjeme a vložíme do zapékací mísy, lehce osolíme, opepříme a pečeme 15 minut na 180 °C.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy70 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal470 KCal
Sacharidy19 g
Vláknina11 g
Bílkoviny40 g
Tuky20 g