
Fit zelný salát s pomerančem a kuřecím masem
Máte chuť na nestandardní, osvěžující a chutný salát? Překvapte své chuťové pohárky a vyzkoušejte tento fit zelný salát s pomerančem a kuřecím masem.
Křupavé zelí s mrkví, sladký pomeranč, sladkokyselá zálivka, to vše doplněné o kuřecí prsa bohatá na bílkoviny. Pokud zrovna náhodou nemáte chuť na kuřecí maso a rádi byste si spíše připravili čistý salát, klidně maso z receptu vynechte. Na závěr doporučuji do salátu přidat také klíčky, které jsou pro zdraví skutečně vynikající. Obsahují několikanásobně více živin a enzymů než bio zelenina. Vypěstovat si je můžete jednoduše doma nebo kupte ty z obchodu. V obou případech uděláte pro své zdraví náramný krok vpřed, jen je nezapomeňte před servírováním pořádně umýt.
Tento kuřecí salát obsahuje množství stopových prvků, bílkovin i vlákniny. Nenajdete v něm mléčné produkty, vejce, ořechy ani gluten, proto si ho mohou klidně dopřát i různí alergici.
Fit zelný salát s pomerančem a kuřecím masem můžete servírovat jako zdravý oběd či večeři.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 1/2 menšího hlávkového zelí
- 1 velký pomeranč
- 1 mrkev
- 200 g kuřecích prsou
- 1 ČL olivového oleje
- špetka soli a mletého pepře
- na zálivku:
- 1 PL medu
- 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
- 1 ČL balzamikového octa
- šťáva z 1/2 citronu
- sůl, mletý pepř (dle chuti)
- klíčky (volitelné)
Postup
- Kuřecí prsa v celku grilujeme na lžičce olivového oleje na grilovací pánvi dozlatova. Grilujeme v závislosti na velikosti masa přibližně 4 minuty z obou stran, přičemž ho lehce opepříme a osolíme.
- Zelí a mrkev očistíme a nastrouháme najemno.
- V misce smícháme všechny suroviny na zálivku (kromě soli a pepře) dohromady.
- Do misky přidáme nastrouhanou mrkev a zelí, oloupaný a nadrobno nakrájený pomeranč. Salát osolíme a opepříme podle chuti a dobře ho zamícháme.
- Na závěr můžeme do salátu vmíchat i grilované kuřecí maso nakrájené na kousky, případně jej servírujeme k salátu zvlášť.
Čas přípravy | 20 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 312 KCal | |
Sacharidy | 22 g | |
Vláknina | 7 g | |
Bílkoviny | 27 g | |
Tuky | 11 g |