
Fit cuketový tatarák
Vychutnejte si perfektní fit cuketový tatarák například na čerstvé, celozrnné topince nebo i spolu s míchanými vajíčky. Mňam! Cuketu si v tomto provedení dozajista zamilujete.
V případě, že vám opět dochází inspirace a ptáte se, co nového připravit z cukety, určitě si tento recept uložte. Cuketa je v něm perfektně dochucená. Zároveň tento recept představuje poměrně nízkokalorickou pomazánku, bohatou na vlákninu. Nevyrovná se jí žádná pomazánka z obchodu.
Fit cuketový tatarák můžete podávat například jako hustou pomazánku na čerstvé celozrnné pečivo nebo jím například dochuťte míchaná vajíčka. V každém případě je to velká dobrota! Tatarák z cukety je dokonce vhodný i pro vegany a vegetariány. Pokud si chcete tento cuketový zázrak dopřát k večeři, možná vás potěším i receptem na Večerní chléb (nízkosacharidový, bez lepku) . K tomuto chlebu se totiž neskutečně hodí.
Recept jsem odkoukala zde: http://varme.dennikn.sk/recipe/cuketovy-tatarak/
Tento jednoduchý recept s cuketou doporučuji všemi deseti! Jsem si jistá, že si pochutnáte :)
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 400 g cukety
- 3 stroužky česneku
- 1 menší červená cibule
- 2 ČL dijonské hořčice
- 1/2 ČL soli
- 1 ČL sójové omáčky (doporučuji tuto)
- 2 ČL kečupu bez cukru
- 1/4 ČL mletého pepře
- 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
Postup
- Cuketu nastrouháme najemno, osolíme ji a necháme 5 minut odležet, aby pustila co nejvíce vody.
- Následně cuketu scedíme a pořádně vyždímáme.
- Na pánvi (doporučuji tuto) na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekanou červenou cibuli a prolisované stroužky česneku.
- Přidáme všechny zbylé suroviny včetně vyždímané cukety a směs vaříme za častého míchání po dobu 7-8 minut.
- Hotový cuketový tatarák podáváme ještě teplý spolu s celozrnným pečivem, ideálně s topinkami.
Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 126 KCal | |
Sacharidy | 9 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bílkoviny | 2 g | |
Tuky | 7 g |