ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Zdravé domácí kokosovo-čokoládové cereálie

Zdravé domácí kokosovo-čokoládové cereálie

Sladké cereálie se obecně nepovažují za nejlepší start do nového dne. Ale věděli jste, že si můžete cereálie připravit i doma, ve zdravé a dietnější verzi?

Vyzkoušejte tyto chutné křupavé domácí cereálie s kokosem a čokoládovými kousky, vyrobené z celozrnné mouky a ovesných vloček. Oproti kupovaným cereáliím obsahují mnohem méně cukru, tuku a žádné suroviny, které by tam být neměly. Navíc v nich najdete i více vlákniny.

Jejich vůně bude během pečení zpříjemňovat celý váš domov. Tyto domácí cereálie jsou nejen zdravé, jsou i nutričně hodnotné a pochutná si na nich jistě celá rodina. Cereálie jsou jednoduché na přípravu a také nenáročné na suroviny - budete jich potřebovat pouze několik.

Nahraďte komerční cereálie touto zdravější variantou, která vám určitě dodá hodnotnou energii na ráno. Dopřejte si je s mlékem, jogurtem, jablečným pyré nebo jen tak, samostatně.

V případě, že byste si je chtěli udělat ještě zdravější a dietnější, můžete nahradit třtinový cukr například stejným množstvím xylitolu nebo stévie.

Ozvláštněte své ráno a připravte si tyto skvělé domácí cereálie.

1 hrnek = 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 1.díl - obsahuje až 165 zdravých receptů na každý den (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. V misce spolu smícháme mouku, ovesné vločky, prášek do pečiva a špetku soli.
  2. Přidáme ostatní suroviny kromě rozinek, čokolády, kokosu a pořádně promícháme. Nejlepšího výsledku dosáhneme, pokud dáme směs do mixéru a promixujeme ji dohladka. (doporučuji tento) Následně přidáme kokos, rozinky a kousky čokolády.
  3. Z těsta vytvarujeme delší, co nejtenčí válečky – čím tenčí váleček se vám podaří, tím křupavější cereálie budou.
  4. Takto udělané válečky dáme do mrazáku na 5-10 minut.
  5. Troubu předehřejeme na 190 stupňů.
  6. Válečky vyndáme z mrazáku a nožem nakrájíme na malé kousky – opět, čím menší, tím křupavější budou.
  7. Takto nasekané kousky uložíme na papírem vyložený plech a dáme péct do trouby na 190 stupňů na 10-15 minut, v závislosti od velikosti cereálií. Cereálie jsou hotové, když začnou hnědnout.
  8. Úplně nejchutnější jsou vychlazené po dopečení, ale výborné jsou i následující den.
  9. Cereálie uskladněte ve vzduchotěsné nádobě a spotřebujte do 5 dní.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy25 minut
Vydatnost6 porcí
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal290 KCal
Sacharidy44 g
Vláknina5 g
Bílkoviny7 g
Tuky11 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu