Zapékané lilkové a cuketové plátky v rajčatovo-sýrové omáčce
Sdílej tento recept s přáteli:
Připravte si toto chutné zeleninové jídlo - zapékané lilkové a cuketové plátky v rajčatovo-sýrové omáčce, které si můžete dopřát jako lehký oběd či večeři. Jídlo můžete doplnit například o tuňáka, grilované tofu či kuřecí maso a stále tak zkoušet nové variace. Tento zeleninový recept je mimořádně jednoduchý, zvládne ho opravdu každý.
Recepty s lilkem u nás stále nejsou moc rozšířené, i když opravdu netuším proč. Zatím všechny recepty, které jsem vyzkoušela, byly vynikající. Základ tohoto zapékaného zeleninového jídla je velmi jednoduchý - stačí vrstvit nakrájené plátky cukety a lilku s rajčatovou omáčkou a sýrem, to je opravdu všechno. V receptu použijeme sýr ricotta a také strouhanou mozzarellu. Ideálně se spolu doplňují. Gurmáni mohou jídlo při servírování doplnit i o třetí druh sýra, a tím je strouhaný parmezán - je to lahůdka.
Toto jednoduché jídlo se zapékaným lilkem a cuketou můžete doplnit například také o tyto zdroje bílkovin - tofu, tuňák či kuřecí maso. A pokud náhodou právě nemůžete sehnat lilek, klidně si vystačíte pouze s cuketou. Nutriční hodnoty jsou vypočítané bez volitelných surovin.
Připravte si tyto jednoduché zapékané lilkové a cuketové plátky v rajčatovo-sýrové omáčce i vy, věřím, že si pochutnáte :)
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!