
Rizoto s červenou řepou a kozím sýrem
Vynikající krémové rizoto s červenou řepou a kozím sýrem, které můžeme podávat například i s podušeným lososem na másle. Chutě červené řepy v tomto jídle se nebojte, díky kozímu sýru se zjemní. Toto barevné a na chutě plné jídlo vás skutečně mile překvapí. Červená řepa s rýží a kozím sýrem je totiž skutečně zajímavá kombinace. Pokud se snažíte zhubnout nebo zdravě stravovat, tento jednoduchý a výživný fit recept na rizoto s červenou řepou a kozím sýrem si můžete dopřát zcela bez výčitek.
Červenou řepu vařte ve vodě neoloupanou, díky čemuž si zachová více živin. Rýže díky červené řepě získá krásnou, červeno narůžovělou barvu a celou škálu nových chutí. Právě proto kozí sýr, který má pronikavé aroma a slanou, krémovou chuť, je pro toto zdravé rizoto ideální. Podávat ho můžete spolu s vaším oblíbeným salátem, rukolou, zelenou cibulkou či špenátem. Stejně tak můžete toto krémové rizoto použít jako přílohu k dušenému lososu či grilovaným kuřecím prsům. Toto fit rizoto s červenou řepou a kozím sýrem se u nás doma stalo stálicí v našem zdravém menu.
Vyzkoušejte i vy toto jednoduché rizoto s červenou řepou a dejte ho ochutnat i dětem. Nezačne se jim líbit takové spektrum barev na talíři více než klasická bílá rýže? Mně tedy určitě ano.
1 hrnek = 250 ml
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 2 hrnky rýže (doporučuji tuto)
- 4 hrnky zeleninového vývaru
- 250g uvařené červené řepy
- 2 cibule
- 1 Pl olivového oleje (doporučuji tento)
- 200g měkkého kozího sýra
- mořská sůl
- mletý pepř
Postup
- V hlubokém hrnci na rozpáleném oleji zlehka orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme rýži, chvíli ji na cibulce osmahneme a zalijeme vývarem.
- Rýži vaříme doměkka.
- Předtím než se rýže dovaří, zamícháme do ní nadrobno nakrájenou uvařenou červenou řepu.
- Když je rýže hotová, vmícháme do ní kozí sýr.
- Rizoto dochutíme solí a pepřem.
- Rizoto můžeme podávat posypané rukolou či baby špenátem, přidat můžeme například i dušeného lososa.
Čas přípravy | 30 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 298 KCal | |
Sacharidy | 29 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bílkoviny | 13 g | |
Tuky | 15 g |