ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Proteinové fitness perníky bez mouky

Proteinové fitness perníky bez mouky

Perníky bez mouky? Ano, opravdu je to možné. I na Vánoce můžete mít na stole zdravé dobroty. Proteinové fitness perníčky bez mouky jsou plné bílkovin, zdravé, jednoduché na přípravu a navíc chutnají božsky. Tyto proteinové perníčky jsou zhotoveny z mandlové mouky a proteinu a jsou neodolatelně měkoučké. Pojďte se spolu se mnou přesvědčit, že zdravé vánoční pečení může být opravdu jednoduché! :)

Neodmyslitelnou součástí Vánoc jsou rozhodně perníčky. Už jen jejich samotná příprava činí mnohým z nás obrovskou radost. Děti v každé domácnosti ochotně pomáhají při pečení, kdy se po bytě rozlévá omamná vůně a vy víte, že jsou zde opět Vánoce. Hodiny strávené zdobením a hrdost z krásně ozdobených perníků je něco, co zkrátka patří k tomuto období. A představte si nyní, jak na vás návštěva překvapeně dívá, když jim řeknete, že vaše malá umělecká díla jsou navíc fit, bezlepkové vánoční pečivo bohaté na bílkoviny. Skutečně magické Vánoce, co říkáte? Navíc si je můžete vychutnat zcela bez výčitek.

Mandlová mouka se na tento recept hodí perfektně. Můžete si ji koupit, ale také se dá jednoduše připravit i doma - jednoduchým rozmixováním či semletím mandlí na jemnou moučku. Tyto fitness perníčky můžete připravit s proteinovým práškem, ale i bez něj. Zahoďte stres z blížících se svátků a vyzkoušejte tuto fit verzi perníků! Zima přece jen nemusí být pouze o přibírání kil.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Mandle rozmixujeme na mouku, přidáme proteinový prášek, datle (nebo rozinky), prášek do pečiva a perníkové koření, opět vše mixujeme.
  2. Když je hmota celistvá, přidáme do ní všechny ostatní suroviny, a vše naposled rozmixujeme.
  3. Vznikne nám jemné těsto.
  4. To vložíme mezi dva listy papíru na pečení a vyválíme do požadované tloušťky – čím tenčí těsto, tím docílíme křupavějších perníčků.
  5. Čím zvolíme těsto tlustší, tím budou perníčky měkčí.
  6. Vyválené těsto vložíme na 20 minut do mrazničky nebo necháme odležet na 2 hodiny v chladničce.
  7. Následně z těsta vykrajujeme perníčky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme (s použitím proteinu) 15-20 minut na 150 °C nebo (bez použití proteinu) 20-25 minut na 150 °C dozlatova.
  8. Po dobu pečení dáváme pozor, aby se nepřipálily. Pokud začínají hnědnout, vyndáme je z trouby.
  9. Po vychladnutí lze perníčky ozdobit.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy40 minut
Vydatnost20 kusů
Nutriční hodnoty /
KCal120 KCal
Sacharidy7 g
Vláknina1 g
Bílkoviny7 g
Tuky7 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu