Vyzkoušejte si na oběd připravit tyto chutné a zdravé bezlepkové pohankové noky s jogurtovo-žampiónovou omáčkou. Omáčka je dietnější než klasická krémová žampionová omáčka, ale na chuti jí to opravdu neubírá. Spolu s pohankovými haluškami chutná přímo dokonale.
Halušky jsou často démonizováné jídlo v oblasti zdravé výživy, ale nemusí to být pravidlem. Pokud si je uvaříme například ze zdravé pohankové mouky, získáme tak zdravou variantu halušek, dokonce úplně bez lepku, plný vitamínů a minerálů v čele s rutinem, díky kterému je pohanka oblíbenou potravinou u mnoha z nás. Snad největšími benefity, které nabízí je, že pomáhá zvyšovat pružnost cév, čistit krev a snížit cholesterol. A v podobě mouky se z ní dají připravit i takováto chutná jídla.
Tyto pohankové noky jsou bohaté na bílkoviny, komplexní sacharidy a vlákninu. Dobře vás zasytí na několik hodin, ale nezpůsobí pocit těžkosti v žaludku. Namísto smetany jsem v receptu použila bílý jogurt, díky kterému dosáhneme nižšího obsahu tuku a kalorií v jídle. Jogurt by měl mít ideálně přes 3 % tuku, aby se v omáčce nesrazil.
Zkuste vyměnit klasické halušky za tuto fit verzi. Připravte si tyto zdravé a chutné pohankové halušky s jogurtovo-žampiónovou omáčkou na oběd nebo večeři, jsem si jistá, že jejich chuť si zamilujete.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!