Pohankoto, co to? Přece zdravé rizoto z pohanky! Toto "pohankoto" s tuňákem a balkánským sýrem je ideální k obědu pro všechny milovníky zdravé a výživné stravy, bohaté na bílkoviny, minerály a vlákninu. Další jednoduchý recept s tuňákem a pohankou, který si určitě zamilujete.
Pohanka, díky svému vysokému obsahu minerálů a vitamínů, by neměla chybět v žádné kuchyni. Je přirozeně bezlepková, vhodná tedy i pro celiaky, obsahuje komplexní bílkoviny, sacharidy a vlákninu. Proslulá je také díky bohatému obsahu rutinu, který pomáhá při žilních onemocněních zvyšovat pružnost cév. Zahrnout pohanku do svého jídelníčku je rozhodně správná volba.
Rozpuštěný balkánský sýr s cibulí se příjemně rozplývá na jazyku. Toto jídlo z pohanky obsahuje vyvážené množství nutrientů a dobře vás i zasytí.
"Pohankoto" s tuňákem a balkánským sýrem podávejte se salátem a kvalitním tuňákem ve vlastní šťávě. Salát dodá celému jídlu příjemnou, křupavou a svěží chuť a zároveň se postará o váš denní příjem vitamínů a vlákniny. Vyzkoušejte toto jednoduché rizoto z pohanky s balkánským sýrem a tuňákem - budete se na něj těšit vy i celá vaše rodinka.
Mezitím na pánvi na másle opečeme nadrobno nasekanou cibuli.
K opečené cibuli přidáme rozdrobený balkánský sýr a necháme ho zčásti se rozpustit.
Na závěr smícháme uvařenou pohanku s cibulovo-sýrovou směsí, jídlo dosolíme a dokořeníme podle chuti a servírujeme jej spolu se salátem a tuňákem zbaveným šťávy.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!