Dopřejte si tyto pikantní brambory s cottage cheesem a tuňákem, které se postarají o úžasnou chuť a dobrou dávku bílkovin. Recept vám přijde vhod jako inspirace na zdravý oběd či večeři do 30 minut. Toto jídlo navíc obsahuje až 50 g bílkovin na porci. Pojďte ho zkusit.
Recept na tyto pečené brambory je vhodný zejména pro příznivce pikantnějších jídel, ale nedejte se odradit, pokud jimi nejste. Chilli můžete z receptu klidně vynechat a jídlo dokořenit podle sebe. Tuto kombinaci s drcenými chilli papričkami jsem si v poslední době velice oblíbila.
Jako zdroj bílkovin použijeme cottage sýr a kvalitní filety z tuňáka ve vlastní šťávě zn. Sun&Sea. K přípravě v podstatě potřebujete jen tyto dvě základní suroviny a brambory. K tomu už jen pepř, trochu olivového oleje a o chutné jídlo máte postaráno. Celková příprava vám nezabere více než 10 minut, o zbytek se už postará trouba.
Pokud tedy máte rádi recepty s bramborami na jakýkoli způsob, tyto pikantní brambory s cottage sýrem a tuňákem vám rozhodně doporučuji vyzkoušet. Přeji vám dobrou chuť :)
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky a v misce je smícháme s olivovým olejem, 1/2 ČL soli a koření, včetně drcených chilli papriček.
Brambory dobře promícháme a ukládáme je na plech vyložený pečícím papírem.
Brambory pečeme přibližně 15-20 minut při 200 stupních dozlatova (při horkovzdušné funkci, foukání).
Na talíř mezitím naservírujeme cottage sýr a tuňáka zbaveného nálevu. Lehce osolíme podle chuti a posypeme drcenými chilli papričkami, případně klíčky či oblíbenými bylinkami.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!