
Mrkvovo-petrželové "špagety" s bazalkovým pestem
Dostali jste chuť na něco rychlého, zdravého a chutného, ale ve spíži už nemáte žádné těstovinové poklady. Díky fit receptům se učíme nejen zdravě vařit, ale také pracovat s dostupnými potravinami, abychom si pochutnali na jídle podle svých představ. Mrkev a petržel v kuchyni určitě najdete, pojďte se tedy inspirovat chutným a zdravým receptem s těmito surovinami.
Mrkvovo-petrželové "špagety" s bazalkovým pestem jsou jednoduchou zeleninovou alternativou ke klasickým špagetám a navíc pokud milujete výbornou chuť pesta, tento recept určitě oceníte. Pochutnejte si na nutričně hodnotných a skutečně zdravých zeleninových špagetách, dodejte svým myšlenkám šťávu díky mrkvi a zpevněte své kosti díky petrželi.
Bazalkové pesto tvoří nedílnou součást italské kuchyně a Italové vědí velmi dobře proč. Jeho vydatnou chuť tvoří nezaměnitelné a zdravé ingredience v podobě panenského olivového oleje, bazalky, vlašských ořechů podporujících trávení a vitalitu organismu, česneku a parmezánu, už při psaní těchto kombinací se mi sbíhají sliny.
Tyto nízkosacharidové zeleninové špagety s bazalkovým pestem oceníte i při dietním stravování a plný talíř této dobroty můžete doplnit šunkou, tuňákem nebo strouhaným sýrem. Je to skvělá a lehká zeleninová večeře, svačina či oběd. K nastrouhání zeleninových špaget doporučuji použít spiralizér (koupíte zde) .
Ingredience
- 500g mrkve
- 250g petržele
- 100g sýru (volitelné)
- Na pesto:
- 2 stroužky česneku
- 1/4 HR vlašských ořechů (doporučuji tyto)
- 2 HR čerstvé bazalky
- 1/2 HR panenského olivového oleje (doporučuji tento)
- 1/2 HR nastrouhaného parmezánu
- mořská sůl a pepř (podle chuti)
Postup
- Mrkev a petržel nastrouháme pomocí struhadla nebo škrabky na "špagety".
- Všechny suroviny na pesto kromě koření a soli spolu rozmixujeme v mixéru co nejvíce dohladka.
- Nakonec přidáme mořskou sůl a pepř podle chuti.
- Hotové pesto smícháme s připravenou zeleninou, můžeme ještě posypat strouhaným sýrem a podáváme.
- Zbylé pesto skladujeme v lednici v uzavřené nádobě.
Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 445 KCal | |
Sacharidy | 10 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bílkoviny | 10 g | |
Tuky | 40 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinNízký obsah sacharidůVegetariánskéSalátyBez laktózyBez vajecOběd a večeře bez moukyLow carb recepty na obědy a večeřeBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovin
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Diskuse k receptu
✉️ Send me your favorite recipe.
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.