
Kuřecí stehna s mrkví a hráškem
Chutný a zdravý fitness oběd nebo večeře z kuřecích stehen, mrkve a hrášku - nenáročný na přípravu a plný vitamínů. Vyzkoušejte kuřecí stehna s mrkví a hráškem, doplňte je o rýži nebo pečené brambory, čerstvý salát a pochutnejte si! Další výživné jídlo plné bílkovin s nízkým obsahem tuku a kalorií.
Kuřecí maso je jedno z nejoblíbenějších druhů masa v našich domácnostech. Je rychlé na přípravu, dietní a plné bílkovin. A pokud máte domácí kuře, můžete se těšit na ještě výraznější a lepší chuť masa. Kuřecí stehna jsou o něco mastnější než kuřecí prsa. Právě proto jsou lepší pro přípravu ve vlastní šťávě, kdy se uvolní všechny chutě.Tato kuřecí stehna s mrkví a hráškem představují velmi chutné, i když úplně jednoduché jídlo.
Doplňte je o oblíbenou přílohu a o skvělý fit oběd máte postaráno. Potěší opravdu každého. Chuť kuřecího masíčka je přece stejná, i když jde o zdravější verzi. Pochutnejte si na tomto nenáročném a lehkém obědě. Dobrou chuť :)
Ingredience
- 500 g kuřecích stehen (bez kůže, vykostěné)
- 350 g mrkve
- 200 g hrášku
- 3 hrnky vody
- 1 cibule
- 1 PL oleje
- 1 ČL mořské soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 ČL oregána
Postup
- V hlubším hrnci rozehřejeme lžíci oleje a osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme umytá kuřecí stehna a opečeme je na cibuli z obou stran (zhruba 30 sekund z každé strany).
- Maso zalijeme 3 hrníčky vody (maso je těsně pod hladinou vody), osolíme, opepříme.
- Do hrnce přidáme najemno nastrouhanou mrkev a hrášek, a za občasného míchání dusíme pod pokličkou zhruba 25 minut.
- Pokud po této době máme v hrnci stále větší množství vody, necháme maso vařit odkryté na slabém plameni, dokud se většina neodpaří.
- Maso doporučuji podávat s rýži nebo s pečenými bramborami a jako další přílohu zvolit čerstvý salát.
Čas přípravy | 40 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 255 KCal | |
Sacharidy | 10 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bílkoviny | 28 g | |
Tuky | 9 g |