Kuřecí prsa s tofu, hráškem, mrkvovými hranolky a kari rýží
Chutný, zdravý oběd či večeře s kuřecími prsy, tofu, hráškem, rýží a mrkvovými hranolky. Perfektní kombinace plná bílkovin s nízkým obsahem tuku. Pokud ještě nevíte, co uvařit k obědu, nechte se inspirovat tímto fit receptem, který máte hotový do hodinky a jistě zachutná celé rodině.
Tofu a strouhaný sýr dodávají masu lahodnou chuť. Pokud chcete, můžete kromě hrášku přidat do směsi i jinou zeleninu, například kukuřici nebo houby. Doporučuji použít hnědou rýži, která obsahuje více vlákniny a bílkovin než bílá rýže. Výběr však nechám na vás.
Pokud jste ještě nezkoušeli připravit domácí zeleninové hranolky, s pomocí tohoto receptu to rozhodně musíte napravit. Hranolky ze zeleniny jsou zdravější, výživnější a mnohem snadněji stravitelné, jelikož se pečou v troubě a nesmaží na oleji. Chuť zeleninových hranolek je přitom úžasná, zejména pokud jde o mrkvové hranolky, které mají křupavou a mírně sladkou chuť. Okořeňte je podle své chuti a nechte zapéct dozlatova. Kromě mrkvových hranolků můžete také vyzkoušet hranolky z kedlubny, celeru, petržele, cukety či sladkého bramboru.
Spojení kuřecího masa, rýže a křupavé mrkve zachutná určitě každému. Vyzkoušejte toto jednoduché jídlo plné chutí a zdraví prospěšných látek.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 600g kuřecích prsou
- 1 velká cibule
- 1 ČL oleje
- 1/2 ČL mleté papriky
- 1/2 ČL mletého pepře
- 2 PL sójové omáčky (doporučuji tuto)
- 250g uzeného tofu
- 100g hrášku
- 100g strouhaného sýra (např. mozzarella)
- 200g rýže (doporučuji tuto)
- 1 ČL mořské soli
- 1/2 ČL kari koření (doporučuji toto)
- 500g mrkve
- 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
- mořská sůl
- mletý pepř
- mletá paprika
- sušená petrželka
Postup
- Ve větším hrnci na rozehřátém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, zamícháme, ochutíme kořením a maso pod pokličkou dusíme zhruba 15 minut.
- Následně maso osolíme a přidáme k němu na kousky nakrájené tofu, nastrouhaný sýr a hrášek.
- Mrkev očistíme, nakrájíme na malé hranolky a v misce ji smícháme s olivovým olejem, pepřem a solí.
- Takto připravenou mrkev rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20-25 minut při 220 stupních.
- Rýži propláchneme, zalijeme ji dvojnásobným množstvím vody, přimícháme koření, sůl a vaříme na mírném plameni, dokud neabsorbuje veškerou vodu.
Čas přípravy | 45 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 550 KCal | |
Sacharidy | 42 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bílkoviny | 53 g | |
Tuky | 15 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Bez cukruVysoký obsah vlákninyNízkokalorickéObědy a večeřeBez lepkuBez ořechůKuřecí masoRýžeZeleninaObědy a večeře s rýžíZdravé zeleninové obědy a večeřeDietní recepty na obědy a večeřeFitness recepty s rýžíBezlepkové fit recepty s rýžíBezlepkové tofu recepty bez moukyNízkokalorické a dietní tofu receptyNízkokalorické dietní zeleninové receptyBezlepkové zeleninové receptyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!