ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Kuřecí prsa s tofu, hráškem, mrkvovými hranolky a kari rýží

Kuřecí prsa s tofu, hráškem, mrkvovými hranolky a kari rýží

Chutný, zdravý oběd či večeře s kuřecími prsy, tofu, hráškem, rýží a mrkvovými hranolky. Perfektní kombinace plná bílkovin s nízkým obsahem tuku. Pokud ještě nevíte, co uvařit k obědu, nechte se inspirovat tímto fit receptem, který máte hotový do hodinky a jistě zachutná celé rodině.

Tofu a strouhaný sýr dodávají masu lahodnou chuť. Pokud chcete, můžete kromě hrášku přidat do směsi i jinou zeleninu, například kukuřici nebo houby. Doporučuji použít hnědou rýži, která obsahuje více vlákniny a bílkovin než bílá rýže. Výběr však nechám na vás.

Pokud jste ještě nezkoušeli připravit domácí zeleninové hranolky, s pomocí tohoto receptu to rozhodně musíte napravit. Hranolky ze zeleniny jsou zdravější, výživnější a mnohem snadněji stravitelné, jelikož se pečou v troubě a nesmaží na oleji. Chuť zeleninových hranolek je přitom úžasná, zejména pokud jde o mrkvové hranolky, které mají křupavou a mírně sladkou chuť. Okořeňte je podle své chuti a nechte zapéct dozlatova. Kromě mrkvových hranolků můžete také vyzkoušet hranolky z kedlubny, celeru, petržele, cukety či sladkého bramboru.

Spojení kuřecího masa, rýže a křupavé mrkve zachutná určitě každému. Vyzkoušejte toto jednoduché jídlo plné chutí a zdraví prospěšných látek.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Ingredience

  • 600g kuřecích prsou
  • 1 velká cibule
  • 1 ČL oleje
  • 1/2 ČL mleté papriky
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • 2 PL sójové omáčky (doporučuji tuto)
  • 250g uzeného tofu
  • 100g hrášku
  • 100g strouhaného sýra (např. mozzarella)
  • 200g rýže
  • 1 ČL mořské soli
  • 1/2 ČL kari koření
  • 500g mrkve
  • 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
  • mořská sůl
  • mletý pepř
  • mletá paprika
  • sušená petrželka

Postup

  1. Ve větším hrnci na rozehřátém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, zamícháme, ochutíme kořením a maso pod pokličkou dusíme zhruba 15 minut.
  3. Následně maso osolíme a přidáme k němu na kousky nakrájené tofu, nastrouhaný sýr a hrášek.
  4. Mrkev očistíme, nakrájíme na malé hranolky a v misce ji smícháme s olivovým olejem, pepřem a solí.
  5. Takto připravenou mrkev rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 20-25 minut při 220 stupních.
  6. Rýži propláchneme, zalijeme ji dvojnásobným množstvím vody, přimícháme koření, sůl a vaříme na mírném plameni, dokud neabsorbuje veškerou vodu.
Kniha Obědy a večeře
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Koupit knihu
Čas přípravy45 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal550 KCal
Sacharidy42 g
Vláknina10 g
Bílkoviny53 g
Tuky15 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu