Kuřecí maso v kešu omáčce
Milovníci exotických chutí, při tomto receptu si přijdete na své! Kuřecí maso v kešu omáčce vás dostane svojí jedinečnou chutí a také jednoduchostí přípravy. V husté kešu omáčce naleznete lahodné spojení pomeranče, chilli, česneku, sójové a hoisin omáčky. Už během přípravy tohoto receptu jsem věděla, že se jídlo zařadí mezi mé oblíbené – zkuste, je perfektní, a tak jednoduché.
Tento exotický recept na oběd s kuřecím masem je bohatý na bílkoviny a plný různorodých chutí. Rýže SOS Basmati s kešu omáčkou dokonale ladí. Oproti jiným odrůdám rýže má nižší obsah škrobu, což jí dodává jemnou a křehkou texturu, která se snadno vaří a netvrdne. Vzhledem ke své struktuře a chuti, se rýže Basmati používá v mnoha asijských a mezinárodních kuchyních.
Kešu omáčka je jedna z nejpopulárnějších omáček v asijské kuchyni, zejména v kuchyni jihovýchodní Asie. V případě, že neumíte sehnat hoisin omáčku, můžete ji v krajním případě vynechat a použít více sójové omáčky a škrobu. Doporučuji ale pořídit si ji z větších supermarketů a mít ji v zásobě – využijete ji dovedně i v jiných exotických receptech. Zbývající suroviny jsou běžně dostupné, sehnat byste je měli i v malých supermarketech. Omáčku jsem už kvůli použití sójové a hoisin omáčky ani nesolila.
Kuřecí maso v kešu omáčce s basmati rýží je lahodné a pikantní jídlo, které si získá i ty náročnější jedlíky. Dobrou chuť :)
Ingredience
- 300 g kuřecích prsou
- 40 g nasekaných kešu ořechů
- 100 g rýže SOS Basmati
- 250 ml vody
- 1/2 ČL soli
- 3 PL hoisin omáčky
- 1 PL sójové omáčky
- špetka chilli nebo 2 PL chilli omáčky
- šťáva z 1/2 pomeranče
- 1 PL kukuřičného škrobu
- 50 ml vody
- 3 stroužky česneku
- 1 PL olivového nebo sezamového oleje
- 1 menší cibule
Postup
- Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, a poté ji v hrnci zalijeme 250 ml vody.
- Přidáme 1/2 lžičky soli a vaříme ji pod pokličkou na slabším plameni doměkka (přibližně 15 minut).
- V hrnci si na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme prolisované stroužky česneku, nadrobno nakrájená kuřecí prsa a restujeme je přibližně 3 minuty, než se maso z každé strany osmahne.
- Potom k masu přidáme všechny suroviny kromě škrobu a dobře zamícháme. Za občasného míchání maso vaříme v omáčce odkryté přibližně 15 minut.
- Potom do omáčky vmícháme kukuřičný škrob, rozmíchaný v přibližně 30 ml vody. Chcete-li omáčky více, můžete přidat trochu více vody.
- Maso vaříme za stálé míchání ještě přibližně 3 minuty, a poté ho servírujeme s uvařenou rýží.
Čas přípravy | 30 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 608 KCal | |
Sacharidy | 69 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 44 g | |
Tuky | 17 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinBez laktózyBez vajecOběd a večeře bez moukyBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiObědy a večeře s kuřecím masemFitness recepty s kuřecím masemRecepty s kuřecím masem bez moukyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!