ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Kuřecí maso v kešu omáčce

Kuřecí maso v kešu omáčce

Milovníci exotických chutí, při tomto receptu si přijdete na své! Kuřecí maso v kešu omáčce vás dostane svojí jedinečnou chutí a také jednoduchostí přípravy. V husté kešu omáčce naleznete lahodné spojení pomeranče, chilli, česneku, sójové a hoisin omáčky. Už během přípravy tohoto receptu jsem věděla, že se jídlo zařadí mezi mé oblíbené – zkuste, je perfektní, a tak jednoduché.

Tento exotický recept na oběd s kuřecím masem je bohatý na bílkoviny a plný různorodých chutí. Rýže SOS Basmati s kešu omáčkou dokonale ladí. Oproti jiným odrůdám rýže má nižší obsah škrobu, což jí dodává jemnou a křehkou texturu, která se snadno vaří a netvrdne. Vzhledem ke své struktuře a chuti, se rýže Basmati používá v mnoha asijských a mezinárodních kuchyních.

Kešu omáčka je jedna z nejpopulárnějších omáček v asijské kuchyni, zejména v kuchyni jihovýchodní Asie. V případě, že neumíte sehnat hoisin omáčku, můžete ji v krajním případě vynechat a použít více sójové omáčky a škrobu. Doporučuji ale pořídit si ji z větších supermarketů a mít ji v zásobě – využijete ji dovedně i v jiných exotických receptech. Zbývající suroviny jsou běžně dostupné, sehnat byste je měli i v malých supermarketech. Omáčku jsem už kvůli použití sójové a hoisin omáčky ani nesolila.

Kuřecí maso v kešu omáčce s basmati rýží je lahodné a pikantní jídlo, které si získá i ty náročnější jedlíky. Dobrou chuť :)

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 300 g kuřecích prsou
  • 40 g nasekaných kešu ořechů
  • 100 g rýže SOS Basmati
  • 250 ml vody
  • 1/2 ČL soli
  • 3 PL hoisin omáčky
  • 1 PL sójové omáčky
  • špetka chilli nebo 2 PL chilli omáčky
  • šťáva z 1/2 pomeranče
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • 50 ml vody
  • 3 stroužky česneku
  • 1 PL olivového nebo sezamového oleje
  • 1 menší cibule
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Rýži propláchneme pod tekoucí vodou, a poté ji v hrnci zalijeme 250 ml vody.
  2. Přidáme 1/2 lžičky soli a vaříme ji pod pokličkou na slabším plameni doměkka (přibližně 15 minut).
  3. V hrnci si na rozpáleném oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli.
  4. Přidáme prolisované stroužky česneku, nadrobno nakrájená kuřecí prsa a restujeme je přibližně 3 minuty, než se maso z každé strany osmahne.
  5. Potom k masu přidáme všechny suroviny kromě škrobu a dobře zamícháme. Za občasného míchání maso vaříme v omáčce odkryté přibližně 15 minut.
  6. Potom do omáčky vmícháme kukuřičný škrob, rozmíchaný v přibližně 30 ml vody. Chcete-li omáčky více, můžete přidat trochu více vody.
  7. Maso vaříme za stálé míchání ještě přibližně 3 minuty, a poté ho servírujeme s uvařenou rýží.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy30 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal608 KCal
Sacharidy69 g
Vláknina2 g
Bílkoviny44 g
Tuky17 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu