Zdravá krémová hrášková polévka bez zahušťování a smetany, vhodná i pro vegany. Její lahodně krémovou konzistenci zajišťují kešu ořechy. Připravenou ji budete mít za pouhých 10 minut.
Tato polévka se dá připravit i v raw verzi, a to jednoduchým rozmixováním rozmraženého hrášku, kešu ořechů, vody, citronové šťávy a koření. V takovém případě je nutné zeleninový vývar vynechat. Mně chutnala vařená verze víc, proto jsem recept sepsala k této variantě. Pokud ovšem chcete trochu experimentovat, můžete ji vyzkoušet i na způsob raw.
Krémová hrášková polévka je bohatá na množství stopových prvků, bílkovin, vlákninu a najdete v ní i zdravé tuky z kešu ořechů. Na porci obsahuje jen něco přes 200 kcal, ale zároveň je i dost sytá.
K přípravě polévky můžete použít předpřipravený zeleninový vývar nebo si jednoduše můžete pomoci zdravějším bujonem bez konzervantů z obchodu a přidat k němu vodu. Polévka při vaření nemusí projít varem, bude stačit, pokud ji pouze ohřejete. Tímto způsobem si zachová více živin.
Tato polévka s hráškem a kešu ořechy je dost sytá, zároveň i nutričně hodnotná. Dopřát si ji můžete například jako lehkou večeři a doplnit ji například o kousek kvalitního pečiva.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!