ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Krémová brokolicovo-špenátová polévka

Krémová brokolicovo-špenátová polévka

V případě, že máte rádi husté krémové polévky, potom si na této polévce určitě pochutnáte. Tato krémová brokolicovo-špenátová polévka se ideálně hodí zejména do sychravějších dní, kdy vás zahřeje u srdce. Navíc tělo posílí množstvím vitaminů a minerálů, a tak podpoří i imunitu. Recept na tuto zdravou polévku je zcela jednoduchý, proto neváhejte a pojďte ji vyzkoušet.

Polévku doporučuji podávat spolu s domácími krutony, které si připravíte jednoduše opečením celozrnného nebo jiného chleba na suché pánvi dozlatova. Přidat můžete například i rukolu.

Tato zdravá polévka se může pochlubit vysokým obsahem vlákniny a zároveň je poměrně nízkokalorická. Z uvedeného množství vám vyjdou čtyři velké porce, které pokud doplníte o krutony, pořádně vás zasytí a polévka tak může dobře posloužit i jako lehká večeře. Množství smetany můžete přidat podle vlastního uvážení, polévka je krásně krémová už i s použitím 150 ml. Prolisovaný česnek doporučuji přidat až ke konci se smetanou, aby polévku na závěr provoněl a krásně dochutil.

Vychutnejte si spojení zdravé brokolice a živinami nabitého špenátu v této vynikající polévce. Chutnala mi dokonce ještě víc než čistě brokolicová či špenátová. A jsem si jistá, že špenát si v podobě této chutné polévky oblíbí i ti nejmenší ;)

Nutriční hodnoty jsou vypočítané s použitím 150 ml smetany na vaření a bez krutonů.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 1 PL másla nebo olivového oleje (doporučuji tento)
  • 500 g brokolice
  • 450 g mraženého špenátu
  • 1,5 l vody
  • 150-250 ml 12% smetany na vaření (případně sójové)
  • 1 velký brambor
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • 2-3 stroužky česneku

Postup

  1. Ve větším hrnci na rozpáleném oleji či másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dosklovata.
  2. Do hrnce přidáme na růžičky rozebranou brokolici, rozmrazený špenát, nadrobno nakrájený brambor, chvíli promícháme a nakonec zeleninu zalijeme 1,5 l vody.
  3. Do polévky přidáme pepř, sůl a zakrytou ji vaříme přibližně 15-20 minut.
  4. Poté, když je zelenina uvařená doměkka, polévku rozmixujeme dohladka pomocí ponorného mixéru.
  5. Přidáme prolisované stroužky česneku a smetanu. Množství smetany přidáváme podle vlastních preferencí.
  6. Polévku zamícháme, necháme přejít varem a následně ji můžeme ještě dokořenit a podáváme.
Kniha Obědy a večeře
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Koupit knihu
Čas přípravy30 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal183 KCal
Sacharidy14 g
Vláknina9 g
Bílkoviny9 g
Tuky8 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu