Co může připomenout příjemnou dovolenou ve Španělsku víc než čerstvá a voňavá paella? Vyčarujte si španělskou atmosféru přímo u vás doma, a to do půl hodinky. Tato jednoduchá paella s mořskými plody vám zachutná, pojďte ji vyzkoušet. Je opravdu nenáročná na přípravu a vyžaduje jen pár surovin.
Na přípravu paelly se nejlépe hodí rýže střednězrnná, použila jsem rýži SOS Classic. Nelepí se, ale za to krásně absorbuje vodu, a tak je ideální na rizoto či paellu. Její vynikající chuť a konzistence vám zaručí skvělý finální výsledek. Mix mořských plodů koupíte v každém větším supermarketu, v úseku s mraženými rybami. Většinou obsahuje krevety, kalamáry, slávky, případně i chobotnice. Co se týče rajčatového základu, doporučuji použít loupaná, krájená rajčata buď z konzervy nebo kartonu. Použít můžete případně i čerstvá rajčata, ale měla by být spíše přezrálá.
Verzí, ve kterých si můžete paellu připravit je mnoho, klidně zapojte představivost a vyzkoušejte tu svoji. Tato jednoduchá paella s mořskými plody je perfektní jako lehčí letní oběd či večeře. Jedna sytá porce obsahuje méně než 300 kcal.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!