ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Fantastický tuňákový salát s bílými fazolemi

Fantastický tuňákový salát s bílými fazolemi

Představuji vám jeden z nejchutnějších tuňákových salátů, jaké jsem kdy jedla! Přitom byl hotový za 10 minut. Tento fantastický tuňákový salát s bílými fazolemi, olivami, sušenými rajčaty a červenou cibulí vás svojí chutí dostane. Pojďte ho zkusit, je perfektní k obědu či večeři.

Kombinace surovin je perfektní a navíc i výborně ochucená. Navíc nabízí vyvážené spojení bílkovin, komplexních sacharidů, vlákniny a zdravých tuků.

K přípravě potřebujete pouze pár surovin. Doporučuji dodržet konkrétní suroviny, abyste si užili tu nejlepší možnou chuť. Do salátu jsem přidala i nakrájenou jarní cibulku, ale hodit se bude i pažitka či kopr.

V salátu nechybí esenciální omega 3 mastné kyseliny z tuňáka. Použila jsem na první pohled chutného tuňáka SOKRA v extra virgin olivovém oleji. Přes jeho průsvitné víčko můžete vidět, že vybírají ty nejlepší kousky :)

Pokud preferujete krémové saláty, můžete si do hotového salátu vmíchat i řecký bílý jogurt, případně cottage sýr. Salát je výborný samostatně, ale můžete jej podávat například v salátových listech, jako náplň do tortilly, případně v kombinaci s pečivem.

Pojďte připravit tento chutný salát s tuňákem a fazolemi, jsem si jistá, že si pochutnáte. Salát doporučuji skladovat v lednici maximálně 2 dny.

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 1 konzerva bílých fazolí (nebo 250 g čerstvě uvařených)
  • 1 x 160 g tuňáka SOKRA v extra virgin olivovém oleji
  • 1/2 malé červené cibule
  • 40 g sušených rajčat
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 50 g černých oliv
  • hrst salátu (ledový/římský/polničkový)
  • čerstvě namletý pepř (podle chuti)
  • nakrájená jarní cibulka nebo bylinky
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. V misce smícháme propláchnuté bílé fazole zbavené nálevu, tuňáka i s olivovým olejem, černé olivy, nadrobno nasekanou červenou cibuli, nakrájená sušená rajčata, jarní cibulku nebo bylinky a nakrájený salát.
  2. Nakonec salát dochutíme citronovou šťávou, čerstvě namletým pepřem a dobře zamícháme.
  3. Tuňákový salát můžeme podávat ihned nebo po odležení v lednici.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy10 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal512 KCal
Sacharidy34 g
Vláknina2 g
Bílkoviny23 g
Tuky27 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu