
Fantastická růžičková kapusta Kung Pao
Tato růžičková kapusta na způsob Kung Pao, inspirovaná populárním kuřecím masem Kung Pao, je neskutečně chutná a skutečně návyková. Navrchu křupavé a uvnitř jemné kousky zeleniny obohacené o chuť sójové omáčky a chilli, s jemně sladkým nádechem. Tento nízkokalorický bezmasý recept si oblíbí každý milovník růžičkové kapusty a asijských chutí. Recept s růžičkovou kapustou je vhodný i pro vegany (stačí ho dochutit jiným sladidlem) a do různých diet, jelikož je bez lepku, mléka, ořechů a vajec. Skvělý, sytý, jednoduchý a chutný oběd nebo večeře na váš stůl, pojďte recept zkusit.
Růžičková kapusta poskytne jídlu množství vitamínů, minerálů a vlákniny. Nesmí se vařit příliš dlouho, abychom z ní neodstranili všechny zdraví prospěšné látky, ale i chutě. Je skutečně králem zimní zeleniny, vydrží i při teplotě -15 stupňů, také proto je ideální pro doplnění živin právě v zimních měsících. Součástí zdravého životního stylu je i využití sezónních potravin v kuchyni – příroda totiž nejlépe ví, kdy a jakými prvky zásobovat a vyživovat naše tělo.
Vyzkoušejte tuto skvělou pečenou Kung Pao růžičkovou kapustu a zahřejte svůj organismus výjimečnou chutí. Podávat ji můžete s rýží, květákovou rýží, kuskusem, quinoou nebo jakoukoli jinou obilninou podle vaší chuti. Nezapomeňte si jídlo ozdobit a dochutit sezamovými semínky, zelenou cibulkou a chilli vločkami pro unikátní zážitek.
Máte rádi růžičkovou kapustu? :)
Jeden hrnek představuje objem 250 ml.
Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.
Ingredience
- 500 g růžičkové kapusty
- 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
- Na omáčku:
- 1 ČL olivového oleje (doporučuji tento)
- 2 stroužky česneku
- 1 PL kukuřičného škrobu
- 1/3 hrnku sójové omáčky (doporučuji tuto)
- 1/4 hrnku vody
- 1 PL medu (doporučuji tento)
- 2 ČL bílého octa
- 1 ČL chilli omáčky Sriracha (nebo špetka chilli koření)
- sůl a mletý pepř (podle chuti)
- sezamová semínka, zelená cibulka, vločky chilli (na ozdobu)
Postup
- Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme omytou růžičkovou kapustu potřenou 1 ČL olivového oleje a dochutíme ji trochou soli a mletým pepřem.
- Pečeme asi 15 – 20 minut, v polovině ji otočíme. Po dokončení by měly být růžičky kapusty jemné uvnitř a zvenčí křupavé a dozlatova.
- V malé misce smícháme sójovou omáčku, vodu, med, ocet a chilli omáčku.
- Na nepřilnavé pánvi osmahneme česnek s 1 lžící olivového oleje na střední teplotě.
- Česnek smažíme 30 sekund a přidáme kukuřičný škrob.
- Kukuřičný škrob mícháme 20 vteřin, poté přidáme směs sójové omáčky a mícháme, dokud se směs nespojí do jednotné omáčky.
- Jakmile začne směs vřít a houstnout, přidáme upečenou růžičkovou kapustu. Dobře promícháme, abychom celou růžičkovou kapustu pokryli omáčkou.
- Ozdobíme sezamovými semínky, nakrájenou zelenou cibulkou a chilli vločkami.
- Podáváme s kuskusem, rýží basmati, květákovou rýží nebo jinou přílohou dle vašeho výběru.
| Čas přípravy | 30 minut | |
| Vydatnost | 2 porce | 
| Nutriční hodnoty / | ||
| KCal | 299 KCal | |
| Sacharidy | 32 g | |
| Vláknina | 11 g | |
| Bílkoviny | 15 g | |
| Tuky | 10 g | |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinVegetariánskéBez laktózyBez vajecOběd a večeře bez moukyVeganské obědy a večeřeBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovinZdravé veganské zeleninové recepty
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!



