ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Fantastická růžičková kapusta Kung Pao

Fantastická růžičková kapusta Kung Pao

Tato růžičková kapusta na způsob Kung Pao, inspirovaná populárním kuřecím masem Kung Pao, je neskutečně chutná a skutečně návyková. Navrchu křupavé a uvnitř jemné kousky zeleniny obohacené o chuť sójové omáčky a chilli, s jemně sladkým nádechem. Tento nízkokalorický bezmasý recept si oblíbí každý milovník růžičkové kapusty a asijských chutí. Recept s růžičkovou kapustou je vhodný i pro vegany (stačí ho dochutit jiným sladidlem) a do různých diet, jelikož je bez lepku, mléka, ořechů a vajec. Skvělý, sytý, jednoduchý a chutný oběd nebo večeře na váš stůl, pojďte recept zkusit.

Růžičková kapusta poskytne jídlu množství vitamínů, minerálů a vlákniny. Nesmí se vařit příliš dlouho, abychom z ní neodstranili všechny zdraví prospěšné látky, ale i chutě. Je skutečně králem zimní zeleniny, vydrží i při teplotě -15 stupňů, také proto je ideální pro doplnění živin právě v zimních měsících. Součástí zdravého životního stylu je i využití sezónních potravin v kuchyni – příroda totiž nejlépe ví, kdy a jakými prvky zásobovat a vyživovat naše tělo.

Vyzkoušejte tuto skvělou pečenou Kung Pao růžičkovou kapustu a zahřejte svůj organismus výjimečnou chutí. Podávat ji můžete s rýží, květákovou rýží, kuskusem, quinoou nebo jakoukoli jinou obilninou podle vaší chuti. Nezapomeňte si jídlo ozdobit a dochutit sezamovými semínky, zelenou cibulkou a chilli vločkami pro unikátní zážitek.

Máte rádi růžičkovou kapustu? :)

Jeden hrnek představuje objem 250 ml.

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
  • Na omáčku:
  • 1 ČL olivového oleje (doporučuji tento)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • 1/3 hrnku sójové omáčky (doporučuji tuto)
  • 1/4 hrnku vody
  • 1 PL medu (doporučuji tento)
  • 2 ČL bílého octa
  • 1 ČL chilli omáčky Sriracha (nebo špetka chilli koření)
  • sůl a mletý pepř (podle chuti)
  • sezamová semínka, zelená cibulka, vločky chilli (na ozdobu)
Fit recepty - Do 5 surovin (česky)

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Na plech vyložený pečícím papírem rozložíme omytou růžičkovou kapustu potřenou 1 ČL olivového oleje a dochutíme ji trochou soli a mletým pepřem.
  2. Pečeme asi 15 – 20 minut, v polovině ji otočíme. Po dokončení by měly být růžičky kapusty jemné uvnitř a zvenčí křupavé a dozlatova.
  3. V malé misce smícháme sójovou omáčku, vodu, med, ocet a chilli omáčku.
  4. Na nepřilnavé pánvi osmahneme česnek s 1 lžící olivového oleje na střední teplotě.
  5. Česnek smažíme 30 sekund a přidáme kukuřičný škrob.
  6. Kukuřičný škrob mícháme 20 vteřin, poté přidáme směs sójové omáčky a mícháme, dokud se směs nespojí do jednotné omáčky.
  7. Jakmile začne směs vřít a houstnout, přidáme upečenou růžičkovou kapustu. Dobře promícháme, abychom celou růžičkovou kapustu pokryli omáčkou.
  8. Ozdobíme sezamovými semínky, nakrájenou zelenou cibulkou a chilli vločkami.
  9. Podáváme s kuskusem, rýží basmati, květákovou rýží nebo jinou přílohou dle vašeho výběru.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy30 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal299 KCal
Sacharidy32 g
Vláknina11 g
Bílkoviny15 g
Tuky10 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu