Hovězí maso ve spojení s kyselým zelím je podle mě perfektní kombinace. A do toho kousky sušených švestek, to je lahoda. Připravte na oběd toto chutné dušené hovězí maso s kysaným zelím a pochutnejte si také.
Hovězí maso je skvělým zdrojem bílkovin, železa a zinku a obsahuje méně tuku v porovnání s vepřovým masem. Ve zdravém jídelníčku by tedy určitě nemělo čas od času chybět. Ve svých fit receptech používám netučné hovězí maso, například hovězí plátky, svíčkovou či kýtu. V tomto konkrétním receptu používám kýtu.
O zdravotních benefitech kysaného zelí snad netřeba ani mluvit. Vařené kysané zelí je lépe stravitelné a navzdory tepelnému zpracování si zachovává dostatečné množství vlákniny, vitamínů, minerálů a pomáhá ve střevech vytvořit správnou mikroflóru. Pozor však, pokud trpíte histaminovou intolerancí, v tom případě pro vás nebude tou nejlepší volbou.
Recept nabízí také slušné nutriční hodnoty, obsahuje pouze 290 kcal a 31 g bílkovin na porci. Jídlo můžete podávat buď samostatně, s celozrnným pečivem, domácím celozrnným knedlíkem či jinou oblíbenou přílohou.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!