
Domácí proteinový puding - slaný karamel (z 5 surovin)
Máte rádi proteinové pudingy z obchodu? Zkuste si vyrobit vlastní! Tento jednoduchý domácí proteinový puding s příchutí slaného karamelu lze připravit z pouhých 5 ingrediencí a neobsahuje žádné konzervační látky ani zbytečné umělé přísady. Vyzkoušejte ho a určitě si zamilujete jeho chuť!
Na rozdíl od kupovaných verzí si při domácí výrobě můžete sami kontrolovat přísady a množství. Můžete si tak vytvořit puding přesně podle svých preferencí a potřeb. Můžete si vybrat kvalitní proteinový prášek s příchutí slaného karamelu nebo si ho připravit zcela podle vlastní fantazie. Domácí puding je navíc čerstvý a obsahuje méně přidaných cukrů a konzervantů.
Proteinový puding je skvělým zdrojem bílkovin, které jsou nezbytné pro růst svalů a regeneraci. Bílkoviny také podporují pocit sytosti**, což může být užitečné při hubnutí nebo udržování zdravé váhy. Kromě toho puding obsahuje také vápník, který je důležitý pro zdravé kosti a zuby.
Další výhodou proteinového pudingu je jeho všestrannost. Můžete ho konzumovat jako zdravou svačinu, přesnídávku nebo dokonce jako snídani. Je vhodný pro sportovce, lidi s aktivním životním stylem, ale i pro ty, kdo si prostě chtějí dopřát chutný a výživný dezert.
Domácí proteinový puding se slaným karamelem je nejen chutný, ale také výživný dezert, který si můžete připravit, kdykoli budete mít chuť na sladké. Díky jeho jednoduchosti a možnostem variací si ho zamilujete nejen vy, ale i vaši blízcí. Tak neváhejte a vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Recept najdeš v knize Fit recepty - Do 5 surovin: objednat si ji můžeš tady.
Ingredience
- 400 ml libovolného mléka (rostlinné nebo kravské)
- 20 g arašídového másla (nebo mandlového) (doporučuji tohle)
- 50 g datlí (bez pecek) (doporučuji tyto)
- 30 g proteinu (například příchuť vanilková zmrzlina od @fitrecepty) (doporučuji tento)
- 1 PL kukuřičného škrobu
Postup
- Datle bez pecek namočíme do horké vody alespoň na 10 minut.
- Do stolního mixéru dáme mléko, protein, škrob, změklé datle a arašídové máslo.
- Směs rozmixujeme co nejvíce dohladka.
- Potom ji přendáme do hrnce, kde ji na mírném plameni za častého míchání přivedeme k varu a necháme zhoustnout. Pokud je třeba upravit konzistenci, můžete přidat buď víc mléka nebo škrobu.
- Hotový puding ochutnáme, a pokud chceme, můžeme přidat i špetku soli.
- Potom ho nandáme do 2 sklenic a můžeme ho podávat ještě teplý, nebo vychlazený z lednice.
Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty / | ||
KCal | 336 KCal | |
Sacharidy | 31 g | |
Vláknina | 4 g | |
Bílkoviny | 21 g | |
Tuky | 14 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinSnídaněZdravé dezertyBez vajecSnídaně bez mouky a lepkuSnídaně s arašídovým máslemFitness dezerty s vysokým obsahem bílkovinZdravé dezerty bez vajecZdravé dezerty bez mouky a lepkuRecepty na fitness snack s vysokým obsahem bílkovinSnack bez lepkuSnack s arašídovým máslemRecepty s arašídovým máslem a vysokým obsahem bílkovin
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!