ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Dietní květákové "halušky" s brynzou

Dietní květákové "halušky" s brynzou

Kombinace zeleniny a brynzy nikdy nezklame. V tomto receptu jsem použila brynzu v kombinaci s květákem, který nám nakrájený nadrobno poslouží jako náhrada za halušky. Dietní květákové "halušky" s brynzou chuťově připomínají brynzové halušky, avšak představují jídlo bohaté na bílkoviny a vlákninu, které je na druhé straně nízkosacharidové a nízkokalorické. Vyzkoušejte je například k večeři :)

Na přípravu halušek z květáku budete potřebovat pouze 4 suroviny a méně než 20 minut času. Jako bonus jsou tyto halušky bez lepku, vychutnat si je tak mohou bez obav i celiaci. Jedna porce ze dvou navíc obsahuje pouze 395 kcal a 8 g sacharidů, a na druhé straně až 38 g bílkovin. To jsou opravdu parádní hodnoty, pokud potřebujete do svého jídelníčku zařadit něco nízkosacharidového a spoustu bílkovin.

Díky tomu, že brynzu smícháme s tvarohem, nám vznikne chutná omáčka, která má nižší obsah tuku, a tedy i kalorií. Takovou brynzovou omáčku ráda používám i u klasického receptu na brynzové halušky. Jídlo krásně odlehčí a osvěží.

Brynzové halušky z květáku doporučuji podávat spolu s opečenou kvalitní šunkou a pažitkou. A ti z vás, kteří si rádi dopřejí více tuku je směle mohou naservírovat s opečenou slaninou.

Tak co, vyzkoušíte tyto dietní halušky z květáku? Přeji vám dobrou chuť :)

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 1 květák (přibližně 400 g)
  • 125 g brynzy
  • 150 g nízkotučného roztíratelného tvarohu
  • 150 g kvalitní šunky
  • olivový olej na postříkaní pánve (volitelné) (koupíte zde)
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Ve větším hrnci dáme vařit vodu.
  2. Květák očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky.
  3. Růžičky květáku dáme vařit na páru po dobu 10 minut, vaříme je doměkka.
  4. Následně je vyndáme z hrnce a nakrájíme na drobné halušky.
  5. Květákové halušky dáme do teplého hrnce bez vody, kde je smícháme s brynzou a tvarohem. Pokud se brynza nerozpouští, můžeme vše ještě ohřát na slabém plameni.
  6. Na rozpálené pánvi opečeme na drobné kostičky nakrájenou šunku dozlatova. Pokud je potřeba, pánev předem postříkáme trochou oleje (koupíte zde) .
  7. Květákové halušky podáváme s opečenou šunkou a můžeme přidat i pažitku.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy20 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal418 KCal
Sacharidy14 g
Vláknina6 g
Bílkoviny38 g
Tuky18 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu