Kombinace zeleniny a brynzy nikdy nezklame. V tomto receptu jsem použila brynzu v kombinaci s květákem, který nám nakrájený nadrobno poslouží jako náhrada za halušky. Dietní květákové "halušky" s brynzou chuťově připomínají brynzové halušky, avšak představují jídlo bohaté na bílkoviny a vlákninu, které je na druhé straně nízkosacharidové a nízkokalorické. Vyzkoušejte je například k večeři :)
Na přípravu halušek z květáku budete potřebovat pouze 4 suroviny a méně než 20 minut času. Jako bonus jsou tyto halušky bez lepku, vychutnat si je tak mohou bez obav i celiaci. Jedna porce ze dvou navíc obsahuje pouze 395 kcal a 8 g sacharidů, a na druhé straně až 38 g bílkovin. To jsou opravdu parádní hodnoty, pokud potřebujete do svého jídelníčku zařadit něco nízkosacharidového a spoustu bílkovin.
Díky tomu, že brynzu smícháme s tvarohem, nám vznikne chutná omáčka, která má nižší obsah tuku, a tedy i kalorií. Takovou brynzovou omáčku ráda používám i u klasického receptu na brynzové halušky. Jídlo krásně odlehčí a osvěží.
Brynzové halušky z květáku doporučuji podávat spolu s opečenou kvalitní šunkou a pažitkou. A ti z vás, kteří si rádi dopřejí více tuku je směle mohou naservírovat s opečenou slaninou.
Tak co, vyzkoušíte tyto dietní halušky z květáku? Přeji vám dobrou chuť :)
Růžičky květáku dáme vařit na páru po dobu 10 minut, vaříme je doměkka.
Následně je vyndáme z hrnce a nakrájíme na drobné halušky.
Květákové halušky dáme do teplého hrnce bez vody, kde je smícháme s brynzou a tvarohem. Pokud se brynza nerozpouští, můžeme vše ještě ohřát na slabém plameni.
Na rozpálené pánvi opečeme na drobné kostičky nakrájenou šunku dozlatova. Pokud je potřeba, pánev předem postříkáme trochou oleje .
Květákové halušky podáváme s opečenou šunkou a můžeme přidat i pažitku.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!