ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Dietní květákové "halušky" s brynzou

Dietní květákové "halušky" s brynzou

Kombinace zeleniny a brynzy nikdy nezklame. V tomto receptu jsem použila brynzu v kombinaci s květákem, který nám nakrájený nadrobno poslouží jako náhrada za halušky. Dietní květákové "halušky" s brynzou chuťově připomínají brynzové halušky, avšak představují jídlo bohaté na bílkoviny a vlákninu, které je na druhé straně nízkosacharidové a nízkokalorické. Vyzkoušejte je například k večeři :)

Na přípravu halušek z květáku budete potřebovat pouze 4 suroviny a méně než 20 minut času. Jako bonus jsou tyto halušky bez lepku, vychutnat si je tak mohou bez obav i celiaci. Jedna porce ze dvou navíc obsahuje pouze 395 kcal a 8 g sacharidů, a na druhé straně až 38 g bílkovin. To jsou opravdu parádní hodnoty, pokud potřebujete do svého jídelníčku zařadit něco nízkosacharidového a spoustu bílkovin.

Díky tomu, že brynzu smícháme s tvarohem, nám vznikne chutná omáčka, která má nižší obsah tuku, a tedy i kalorií. Takovou brynzovou omáčku ráda používám i u klasického receptu na brynzové halušky. Jídlo krásně odlehčí a osvěží.

Brynzové halušky z květáku doporučuji podávat spolu s opečenou kvalitní šunkou a pažitkou. A ti z vás, kteří si rádi dopřejí více tuku je směle mohou naservírovat s opečenou slaninou.

Tak co, vyzkoušíte tyto dietní halušky z květáku? Přeji vám dobrou chuť :)

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 1 květák (přibližně 400 g)
  • 125 g brynzy
  • 150 g nízkotučného roztíratelného tvarohu
  • 150 g kvalitní šunky
  • olivový olej na postříkaní pánve (volitelné)
Fit recepty - Do 5 surovin (česky)

Postup

  1. Ve větším hrnci dáme vařit vodu.
  2. Květák očistíme, omyjeme a rozebereme na růžičky.
  3. Růžičky květáku dáme vařit na páru po dobu 10 minut, vaříme je doměkka.
  4. Následně je vyndáme z hrnce a nakrájíme na drobné halušky.
  5. Květákové halušky dáme do teplého hrnce bez vody, kde je smícháme s brynzou a tvarohem. Pokud se brynza nerozpouští, můžeme vše ještě ohřát na slabém plameni.
  6. Na rozpálené pánvi opečeme na drobné kostičky nakrájenou šunku dozlatova. Pokud je potřeba, pánev předem postříkáme trochou oleje .
  7. Květákové halušky podáváme s opečenou šunkou a můžeme přidat i pažitku.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy20 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty /
KCal418 KCal
Sacharidy14 g
Vláknina6 g
Bílkoviny38 g
Tuky18 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu