Pokud máte rádi asijská jídla, tento zdravý chow mein s dušeným zelím a opečeným tofu musíte vyzkoušet! Najdete v něm perfektně propojené chutě nudlí, dušené zeleniny a dokřupava opečeného tofu.
V případě, že si budete chtít jídlo ozvláštnit, můžete do něj přidat i podušenou hlívu ústřičnou. Pokud nemáte k dispozici japonské nudle Chow mein, použít můžete i jiné nudle, například rýžové.
Chow mein jsou v překladu smažené těstoviny, oblíbené zejména v Číně. Určitě jste už viděli, jak připravují množství těstovin se zeleninou ve velkých wok pánvích, které mají speciální ručky, aby se jimi dalo snadno manipulovat a celé jídlo pořádně míchat. Takto přesně vypadá i toto chow mein s dušeným zelím. Těstoviny nejprve předvaříme ve vodě a následně je vmícháme do dušené zeleniny, kde směšováním a smažením nasáknou všechny další chutě z přidaných surovin. Do tohoto chow mein přidáme mnohem méně oleje, než bývá zvykem v asijských restauracích, díky čemuž vám po jídle nebude těžko od žaludku.
Recept vyzkoušejte i s dokřupava opečenými tofu kostkami - je skutečně vynikající. Pro výraznější chuť doporučuji zvolit uzené tofu. Chow mein s dušeným zelím a opečeným tofu je skvělé na oběd i na večeři.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!