Chow mein s dušeným zelím a opečeným tofu
Pokud máte rádi asijská jídla, tento zdravý chow mein s dušeným zelím a opečeným tofu musíte vyzkoušet! Najdete v něm perfektně propojené chutě nudlí, dušené zeleniny a dokřupava opečeného tofu.
V případě, že si budete chtít jídlo ozvláštnit, můžete do něj přidat i podušenou hlívu ústřičnou. Pokud nemáte k dispozici japonské nudle Chow mein, použít můžete i jiné nudle, například rýžové.
Chow mein jsou v překladu smažené těstoviny, oblíbené zejména v Číně. Určitě jste už viděli, jak připravují množství těstovin se zeleninou ve velkých wok pánvích, které mají speciální ručky, aby se jimi dalo snadno manipulovat a celé jídlo pořádně míchat. Takto přesně vypadá i toto chow mein s dušeným zelím. Těstoviny nejprve předvaříme ve vodě a následně je vmícháme do dušené zeleniny, kde směšováním a smažením nasáknou všechny další chutě z přidaných surovin. Do tohoto chow mein přidáme mnohem méně oleje, než bývá zvykem v asijských restauracích, díky čemuž vám po jídle nebude těžko od žaludku.
Recept vyzkoušejte i s dokřupava opečenými tofu kostkami - je skutečně vynikající. Pro výraznější chuť doporučuji zvolit uzené tofu. Chow mein s dušeným zelím a opečeným tofu je skvělé na oběd i na večeři.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 300g Chow mein těstovin (případně jiných nudlí)
- 3 PL kokosového oleje (případně jiného) (doporučuji tento)
- 1 velká cibule
- 300g zeleného zelí
- 400g tofu
- 4-5 PL sojové omáčky (doporučuji tuto)
- 2 PL kukuřičného škrobu
- mořská sůl
Postup
- V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme na malé kousky nakrájené zelí a směs dusíme doměkka.
- Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě doměkka.
- Tofu osušíme v kuchyňské utěrce a vymačkáme z něj co nejvíce vody.
- Následně ho nakrájíme na kousky.
- Tofu kousky obalíme v jemné vrstvě škrobu. Celý tento proces zajistí, že tofu bude křupavější.
- Tofu kousky opečeme na olejem potřené pánvi dozlatova z každé strany.
- Do změklého zelí přimícháme uvařené a přecezené nudle, směs dochutíme sójovou omáčkou a mořskou solí podle chuti.
- Jídlo podáváme teplé, posypané opečenými tofu kostkami.
Čas přípravy | 30 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 471 KCal | |
Sacharidy | 57 g | |
Vláknina | 5 g | |
Bílkoviny | 20 g | |
Tuky | 16 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinVegetariánskéBez laktózyBez vajecTofuVeganské obědy a večeřeBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiFitness tofu recepty s vysokým obsahem bílkovinZdravé veganské tofu receptyFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovinZdravé veganské zeleninové receptyJá jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!