ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Chow mein s dušeným zelím a opečeným tofu

Chow mein s dušeným zelím a opečeným tofu

Pokud máte rádi asijská jídla, tento zdravý chow mein s dušeným zelím a opečeným tofu musíte vyzkoušet! Najdete v něm perfektně propojené chutě nudlí, dušené zeleniny a dokřupava opečeného tofu.

V případě, že si budete chtít jídlo ozvláštnit, můžete do něj přidat i podušenou hlívu ústřičnou. Pokud nemáte k dispozici japonské nudle Chow mein, použít můžete i jiné nudle, například rýžové.

Chow mein jsou v překladu smažené těstoviny, oblíbené zejména v Číně. Určitě jste už viděli, jak připravují množství těstovin se zeleninou ve velkých wok pánvích, které mají speciální ručky, aby se jimi dalo snadno manipulovat a celé jídlo pořádně míchat. Takto přesně vypadá i toto chow mein s dušeným zelím. Těstoviny nejprve předvaříme ve vodě a následně je vmícháme do dušené zeleniny, kde směšováním a smažením nasáknou všechny další chutě z přidaných surovin. Do tohoto chow mein přidáme mnohem méně oleje, než bývá zvykem v asijských restauracích, díky čemuž vám po jídle nebude těžko od žaludku.

Recept vyzkoušejte i s dokřupava opečenými tofu kostkami - je skutečně vynikající. Pro výraznější chuť doporučuji zvolit uzené tofu. Chow mein s dušeným zelím a opečeným tofu je skvělé na oběd i na večeři.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Ingredience

  • 300g Chow mein těstovin (případně jiných nudlí)
  • 3 PL kokosového oleje (případně jiného) (doporučuji tento)
  • 1 velká cibule
  • 300g zeleného zelí
  • 400g tofu
  • 4-5 PL sojové omáčky (doporučuji tuto)
  • 2 PL kukuřičného škrobu
  • mořská sůl

Postup

  1. V hluboké pánvi na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
  2. Přidáme na malé kousky nakrájené zelí a směs dusíme doměkka.
  3. Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě doměkka.
  4. Tofu osušíme v kuchyňské utěrce a vymačkáme z něj co nejvíce vody.
  5. Následně ho nakrájíme na kousky.
  6. Tofu kousky obalíme v jemné vrstvě škrobu. Celý tento proces zajistí, že tofu bude křupavější.
  7. Tofu kousky opečeme na olejem potřené pánvi dozlatova z každé strany.
  8. Do změklého zelí přimícháme uvařené a přecezené nudle, směs dochutíme sójovou omáčkou a mořskou solí podle chuti.
  9. Jídlo podáváme teplé, posypané opečenými tofu kostkami.
Kniha Obědy a večeře
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Koupit knihu
Čas přípravy30 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal471 KCal
Sacharidy57 g
Vláknina5 g
Bílkoviny20 g
Tuky16 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu