
Bezmasé burrito na talíři
Výborný bezmasý oběd či večeře s rýží - dopřejte si toto zdravé a chutné bezmasé burrito na talíři. Pokud máte rádi rýži, fazole a roztavený sýr, neváhejte a zdvojnásobte množství uvedených surovin, ať vám něco zůstane i na další den. Toto jídlo vás nakopne bílkovinami a zasytí na dlouhou dobu.
Vegetariánská verze burrita ve fit, zdravé podobě. Pouze rýže, zelenina, sýr a koření - zcela jednoduchý recept plný různých chutí, které probudí vaše chuťové pohárky. Na jedné straně roztavený, na jazyku rozplývající se sýr, na druhé straně křupavá paprika, čerstvý salát a kukuřice ve spojení s krémovou rýží a rajčetem. To je chuť tohoto fit bezmasého burrita.
Pokud byste si chtěli vytvořit veganskou verzi, jednoduše z receptu vynechejte sýr. Na jídle si určitě pochutná celá vaše rodina. Dobrou chuť!
Ingredience
- 150 g rýže (hnědé/divoké/basmati) (doporučuji tuto)
- 150 g uvařených fazolí
- 80 g kukuřice
- 200 g cherry rajčat
- 50 g měkkého kozího sýra
- 80 g strouhané mozzarelly
- 1 žlutá paprika
- 1/2 cibule
- 1 PL másla/kokosového oleje (doporučuji tento)
- 2 hrsti salátu
- 1 ČL mořské soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 ČL sušeného česneku
- 1 ČL mleté červené papriky
- špetka chilli koření
- bazalka
Postup
- Rýži propláchneme, v kastrůlku zalijeme dvojnásobným množství vody, osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek a vaříme, dokud rýže nenasákne všechnu vodu (zhruba 20 minut).
- Uvařenou a teplou rýži nasypeme do misky a přisypeme k ní nastrouhanou mozzarelu a kozí sýr.
- Ke směsi přimícháme kukuřici, najemno nakrájenou žlutou papriku a uvařené fazole.
- Na pánvi rozehřejeme olej (lze i na másle), na kterém osmahneme dozlatova najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na polovinu nakrájená cherry rajčata a dál je osmahneme s cibulí, dokud nezměknou.
- Cibuli s rajčaty přimícháme ke směsi v misce.
- Nakonec směs dochutíme mletou červenou paprikou, bazalkou, špetkou chilli koření, případně podle chuti dosolíme a dokořeníme.
- Podáváme s čerstvým salátem.
Čas přípravy | 40 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 403 KCal | |
Sacharidy | 40 g | |
Vláknina | 10 g | |
Bílkoviny | 25 g | |
Tuky | 14 g |