
Tvarohovo-jahodové cupcakes bez mouky
Vyzkoušejte tyto lehoučké bezlepkové tvarohovo-jahodové koláčky bez mouky a cukru. Představují chutný, sytý a na bílkoviny bohatý dezert, který si klidně můžete dopřát například i jako zdravou plnohodnotnou snídani.
Cupcakes jsou v podstatě upečené muffiny s chutnou polevou. Tyto zdravé, tvarohové s jahodami neobsahují žádnou mouku, cukr ani olej, jsou nutričně hodnotné a extrémně jednoduché na přípravu. Těsto se skládá ze zralých banánů, tvarohu, vajec, datlí, skořice a mandlové mouky. Tu koupíte v obchodech se zdravou výživou, nebo si ji připravíte jednoduše rozmixováním či semletím mandlí na jemnou moučku. Zdobící polevu cupcakes tvoří opět tvaroh, tentokrát v kombinaci se sladkými jahodami a v případě zájmu i s proteinem. V receptu není použitý žádný cukr ani med, dezert je slazený přirozeně banány, datlemi a jahodami.
Cupcake je milý a efektní dezert, který připravíte během několika minut. Připravte si jej v této zdravé fitness verzi s vysokým obsahem bílkovin, jsem si jistá, že vám zachutná.
Ingredience
- 2 banány
- 400g tvarohu
- 150g mandlové mouky (doporučuji tuto)
- 2 vejce
- 5 datlí (doporučuji tyto)
- skořice
- 150g tvarohu
- 200g jahod
- 3 PL proteinového prášku (volitelné) (doporučuji tento)
Postup
- Banány v mixéru rozmixujeme s tvarohem, vejci, datlemi, skořicí a mandlovou moukou (případně pomletými mandlemi).
- Vzniklé těsto nalijeme do silikonových formiček na muffiny téměř až dovrchu.
- Muffiny pečeme zhruba 30 minut na 180 stupňů dozlatova.
- Hotové muffiny necháme před vyjmutím z formiček úplně vychladnout.
- Zatím v mixéru rozmixujeme tvaroh s jahodami.
- Můžete též přidat pár lžic proteinového prášku - poleva tak bude pevnější.
- Hmotu vložíme do zdobícího sáčku a zdobíme polevou muffiny.
- Hotové cupcakes podáváme ihned nebo uložíme do lednice.

Čas přípravy | 40 minut | |
Vydatnost | 12 porcí |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 165 KCal | |
Sacharidy | 12 g | |
Vláknina | 3 g | |
Bílkoviny | 14 g | |
Tuky | 7 g |