ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Skořicový dort s medovo–ricottovou polevou

Skořicový dort s medovo–ricottovou polevou

Další recept na úžasný, zdravý dort bez mouky - z ovesných vloček a mandlí. Tento fit skořicový dort s medovo-ricottovou polevou si vás získá svou výjimečnou chutí a v neposlední řadě i svým zdravým složením. Jeho skořicový korpus se skvěle doplňuje s lahodnou medovou polevou z ricotty a řeckého jogurtu, která je bohatá na bílkoviny.

Zdravý skořicový dort se perfektně hodí na jakékoli svátky a oslavy, ale také na víkendové odpoledne ke kávě či čaji. Už na první pohled vypadá neodolatelně a musím uznat, že chutná ještě mnohem lépe. Já jsem si toto spojení skořice, mandlí, ricotty a medu úplně zamilovala a věřím, že po ochutnání této dortu si ho oblíbíte také. Dort je navíc nutričně vyvážený a bohatý na vitamíny a minerály. V korpusu můžete třtinový nebo kokosový cukr nahradit xylitolem, díky kterému také v dortu snížíte obsah sacharidů a kalorií.

Tohoto skořicového dortu se nemusejí bát ani začátečníci ve zdravé kuchyni, je totiž velmi jednoduchý a rychlý na přípravu. Určitě si na něm pochutnají i všichni vaši blízcí, bez ohledu na to, zda dbají na zdravé stravování nebo ne. Pokud náhodou nejste příznivcem skořice, můžete ji vynechat a nahradit kakaem nebo vanilkovým extraktem. A klidně si z něj odkrojte i na snídani ;)

1 hrnek = 250 ml

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Online kurz fit akademie

Ingredience

Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Rozmixujeme ovesné vločky s mandlemi na mouku.
  2. Přidáme prášek do pečiva, sladidlo, skořici a opět mixujeme.
  3. Přisypeme i zbylé ingredience (kromě brusinek) a vše rozmixujeme.
  4. Těsto nalijeme do vymazané dortové formy (průměr zhruba 20 cm).
  5. Dort pečeme 20-25 minut na 175 °C, dokud není střed dortu upečený.
  6. Po dopečení necháme vychladnout a následně jej podélně prořízneme na dvě nebo tři části.
  7. V misce zatím smícháme ricottu s bílým řeckým jogurtem a třemi lžícemi medu.
  8. Ochutnáme a pokud je to nutné, dosladíme polevu další lžící medu.
  9. Polevu rozetřeme mezi dortové pláty a posypeme sušenými brusinkami.
  10. Zbytkem polevy potřeme dort zvenčí.
  11. Dort uložíme do lednice alespoň na 6 hodin, až poleva ztuhne, dort bude lépe držet tvar.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy40 minut
Vydatnost10 krajíců
Nutriční hodnoty / 1 krajíc
KCal220 KCal
Sacharidy28 g
Vláknina3 g
Bílkoviny11 g
Tuky8 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu