ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Skořicové hranolky ze sladkých brambor a s vanilkovým krémem

Skořicové hranolky ze sladkých brambor a s vanilkovým krémem

Úžasně křupavé skořicové hranolky ze sladkých brambor nasladko, pro všechny milovníky zdravých dezertů či snacků a v neposlední řadě i pro milovníky skořice. V kombinaci s tímto fit vanilkovým krémem si je jistě zamilujete.

Navíc vám jeden středně velký sladký brambor dodá více než 400 % denní dávky vitamínu A, 37 % denní dávky vitamínu C a 15 % denní dávky vlákniny a také vitamínu B6. Také je bohatý na vlákninu a pomáhá tak upravit trávení. Na druhé straně obsahuje jeden středně velký batát něco přes 100 kcal. Díky tomu, že batátové hranolky před pečením obalíme ve škrobu nebo v tapiokové mouce, budou po upečení neodolatelně křupavé. Vanilkový krém doporučuji připravit s proteinem, nejlépe vanilkové příchutě, díky čemuž vykouzlíte ještě hodnotnější a zároveň sytější jídlo. Řecký jogurt v krému rovněž zahraje důležitou roli, protože i díky němu dostaneme až 26 g bílkovin na porci. Takové nutriční hodnoty jistě potěší nejen fitness nadšence a sportovce, ale i ty, kteří jsou na cestě za svým vysněným tělem.

Tyto hranolky ze sladkých brambor jsou skvělé nejen jako zdravý dezert či snack, jsou snadno přenosné, a tedy výborné i jako svačina do školy nebo práce. Pokud do krému ještě přidáte lžíci javorového sirupu a vanilková zrnka, určitě mu neodoláte;)

  • V případě, že v receptu nechcete použít protein, použijte o něco více vanilkového extraktu a krém doslaďte podle vaší chuti.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Ingredience

  • 2 středně velké sladké brambory (batáty)
  • 1 PL skořice (doporučuji tuto cejlonskou)
  • 1 ČL škrobu (nebo tapiokové mouky)
  • špetka stévie (volitelné)
  • na krém:
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 1 odměrka vanilkového proteinu* (doporučuji tento)
  • 1 lžíce javorového sirupu/medu
  • 1 vanilkový lusk (nebo 1 ČL vanilkového extraktu)

Postup

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké hranolky.
  2. Obalíme je v lžičce škrobu smíchané se skořicí.
  3. Do směsi můžete přidat i špetku práškové stévie.
  4. Hranolky poklademe na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Měly by mít mezi sebou trochu místa, aby se pěkně propekly.
  6. Pečeme je 15-20 minut na 205 °C , poté je opatrně otočíme a dopékáme dalších 10-15 minut dokřupava.
  7. Dejte pozor, aby se nespálily.
  8. Po dopečení je necháme v troubě 20-30 minut dojít.
  9. Krém připravíme smícháním jogurtu, proteinového prášku, vanilkového extraktu (nebo ze zrníček z vanilkového lusku) a javorového sirupu.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).
Koupit knihu
Čas přípravy50 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal280 KCal
Sacharidy40 g
Vláknina5 g
Bílkoviny26 g
Tuky2 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu