ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Rychlý pilaf s lilkem, fenyklem, kurkumou a jasmínovou rýží

Rychlý pilaf s lilkem, fenyklem, kurkumou a jasmínovou rýží

V případě, že máte rádi zajímavá jídla s rýží, recept na tento pilaf si určitě uložte. Rychlý pilaf s lilkem, fenyklem, kurkumou a jasmínovou rýží hýří exotickými chutěmi a hotový je, ani se nenadějete.

Pilaf můžete servírovat jako lehký oběd, večeři nebo jako přílohu k masu či rybám. V tomto podání jde o poměrně nízkokalorické jídlo, které však dobře zasytí. Recept je dokonce veganský, pokud namísto medu použijete javorový sirup či jiné tekuté sladidlo.

V hlavní roli se v tomto receptu předvede lilek, aromatická jasmínová rýže a osobitý fenykl. Z receptu určitě nevynechejte ani křupavé oříšky - vynikající budou buď mandle nebo piniové oříšky. [Jasmínová rýže od SOS] (https://go.fitcipes.com/SOS_RYZA) krásně doplňuje exotické chutě tohoto jídla a také jej nádherně provoní, na tento recept je tak ideální.

Pilaf je v klasické verzi rýžové jídlo, ve kterém jsou zrnka rýže oddělena, tedy nelepí se. V této verzi však rozvařený lilek zajistí propojení surovin. Pokud byste pilaf chtěli připravit v sušší verzi, klidně lilek orestujte stranou na pánvi na lžičce oleje a vmíchejte ho do rýže až ke konci.

Pojďte si připravit tento chutný pilaf s lilkem, věřím, že si pochutnáte.

Tento recept je z nové knihy Rychle a fit (5 - 30 minut) - koupite zde.

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 230 g jasmínové rýže SOS
  • 500 ml vody
  • 2 menší lilky
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 fenyklu
  • 2 červené cibule
  • 1-2 PL olivového oleje
  • 1 PL medu nebo javorového sirupu
  • 50 g mandlí (nebo piniových oříšků)
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1/4 ČL mletého pepře
  • čerstvé bylinky (petrželová nať/bazalka/kopr)
Fit recepty - Do 5 surovin (česky)

Postup

  1. Na rozpáleném olivovém oleji ve větším hrnci orestujeme nakrájenou červenou cibuli s prolisovaným česnekem dosklovata.
  2. Přidáme nadrobno nakrájený lilek, fenykl, promytou rýži a směs tři minuty restujeme.
  3. Potom ji zalijeme s 500 ml vody, osolíme a opepříme. Pilaf vaříme pod pokličkou přibližně 12 minut, přičemž ho občas promícháme. V případě potřeby dolijeme ještě trochu vody.
  4. Ke konci do něj vmícháme nasekané mandle, med, čerstvé bylinky a povaříme jej ještě 3-5 minut odkrytý, dokud není rýže hotová.
  5. Před servírováním můžeme pilaf pokapat trochou olivového oleje.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy20 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty /
KCal378 KCal
Sacharidy59 g
Vláknina7 g
Bílkoviny9 g
Tuky10 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu