Rychlý pilaf s lilkem, fenyklem, kurkumou a jasmínovou rýží
Sdílej tento recept s přáteli:
V případě, že máte rádi zajímavá jídla s rýží, recept na tento pilaf si určitě uložte. Rychlý pilaf s lilkem, fenyklem, kurkumou a jasmínovou rýží hýří exotickými chutěmi a hotový je, ani se nenadějete.
Pilaf můžete servírovat jako lehký oběd, večeři nebo jako přílohu k masu či rybám. V tomto podání jde o poměrně nízkokalorické jídlo, které však dobře zasytí. Recept je dokonce veganský, pokud namísto medu použijete javorový sirup či jiné tekuté sladidlo.
V hlavní roli se v tomto receptu předvede lilek, aromatická jasmínová rýže a osobitý fenykl. Z receptu určitě nevynechejte ani křupavé oříšky - vynikající budou buď mandle nebo piniové oříšky. [Jasmínová rýže od SOS] (https://go.fitcipes.com/SOS_RYZA) krásně doplňuje exotické chutě tohoto jídla a také jej nádherně provoní, na tento recept je tak ideální.
Pilaf je v klasické verzi rýžové jídlo, ve kterém jsou zrnka rýže oddělena, tedy nelepí se. V této verzi však rozvařený lilek zajistí propojení surovin. Pokud byste pilaf chtěli připravit v sušší verzi, klidně lilek orestujte stranou na pánvi na lžičce oleje a vmíchejte ho do rýže až ke konci.
Pojďte si připravit tento chutný pilaf s lilkem, věřím, že si pochutnáte.
Na rozpáleném olivovém oleji ve větším hrnci orestujeme nakrájenou červenou cibuli s prolisovaným česnekem dosklovata.
Přidáme nadrobno nakrájený lilek, fenykl, promytou rýži a směs tři minuty restujeme.
Potom ji zalijeme s 500 ml vody, osolíme a opepříme. Pilaf vaříme pod pokličkou přibližně 12 minut, přičemž ho občas promícháme. V případě potřeby dolijeme ještě trochu vody.
Ke konci do něj vmícháme nasekané mandle, med, čerstvé bylinky a povaříme jej ještě 3-5 minut odkrytý, dokud není rýže hotová.
Před servírováním můžeme pilaf pokapat trochou olivového oleje.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!