Rychlý mug cake „skořicové hnízdo“ je mým dalším z nejoblíbenějších receptů na mikrovlnné koláčky. Jednoduchý, hotový do 3 minut a chuťově skvělý. Recept je bez lepku, bez mléka a také bez vajec.
Kdo by nemiloval tyto rychlé hrníčkové koláče, zvané mug cakes? Nejednou nás zachrání, když nás ve spěchu přepadne chuť na sladké. Tento recept na mug cake je dokonce bez lepku, připravený z mandlové mouky. A osladíme ho jen lžící medu a do skořicové drobenky použijeme lžičku cukru. Použít můžete třtinový nebo kokosový. Mandlovou mouku můžete klasicky koupit, případně si ji vyrobit rozmixováním/mletím mandlí najemno.
Recept dobře poslouží i v případě, že máte chuť na rychlou a lehkou, sladkou snídani. Pak ji můžete doplnit například oříškovým máslem a ovocem.
Tip: Pro hrníčkové koláčky používejte spíše běžné širší než vyšší hrníčky. Tím zajistíte, že se koláček v hrnku upeče rovnoměrně. Dbáme také na to, aby byl hrnek vhodný pro použití v mikrovlnné troubě, takže by neměl mít kovové nebo pozlacené části a měl by být keramický nebo vyrobený ze silného skla. Těm, kteří si na koláč raději počkají a nepoužijí mikrovlnnou troubu, doporučuji péct koláč v ramekin miskách při 180 stupních asi 15 minut.
V hrnku (alespoň 400 ml) smíchejte mandlovou mouku, prášek do pečiva, mléko, med a kokosový olej.
V menší misce smíchejte skořici a hnědý cukr.
Na těsto nasypte skořicovou směs a opatrně ji nožem vmíchejte do těsta. Tím se vytvoří „skořicový vír".
Hrnek vložte do mikrovlnné trouby a koláč pečte 1,5 minuty na nejvyšším stupni. Já jsem ho pekla [v této mikrovlnné troubě](https://go.fitcipes.com/miele_mikrovlnnarura) při výkonu 900W.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!