Rychlá růžičková kapusta v hořčicovo-medové omáčce s basmati rýží
Sdílej tento recept s přáteli:
Hledáte rychlý recept s růžičkovou kapustou? Vyzkoušejte tuto růžičkovou kapustu v hořčicovo-medové omáčce, kterou jsem podávala s basmati rýží a byla to skvělá dvojka. Toto zdravé jídlo budete mít na stole za 20 minut a v kuchyni se moc nepředřete. Recept je skvělý i pro krabičkování.
V případě, že byste chtěli do jídla přidat i zdroj bílkovin, můžete k růžičkové kapustě přidat nakrájená kuřecí prsa, případně tofu. V takovém případě doporučuji přidat více omáčky (množství surovin můžete přibližně zdvojnásobit nebo přizpůsobit objemu jídla). Růžičkovou kapustu doporučuji podávat s rýží SOS Basmati - její neodolatelné aroma, chuť a struktura udělá z jídla skutečný požitek.
Jednoduchá omáčka z olivového oleje, medu a hořčice vás, věřím, učaruje také. Kromě tohoto receptu ji můžete použít například při běžné přípravě kuřecího masa.
Pokud tedy máte v oblibě růžičkovou kapustu, pojďte recept vyzkoušet. Ať vám chutná :)
Rýži propláchneme, zalijeme 500 ml vody, osolíme a uvaříme doměkka.
Mezitím ve woku nebo na jiné hluboké pánvi opečeme růžičkovou kapustu. Podlijeme ji přibližně 100 ml vody a mícháme, dokud se voda nevstřebá a neodpaří.
V misce smícháme všechny suroviny na omáčku dohromady.
Omáčku nalijeme na růžičkovou kapustu a mícháme přibližně 5 minut. V případě potřeby podlijeme ještě trochou vody.
Hotovou růžičkovou kapustu servírujeme s uvařenou basmati rýží.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!