Máte chuť na exotiku? Zkuste toto jednoduché bezmasé jídlo s rýží na thajský způsob, které si připravíte během pár minut. Restovaná rýže s ananasem v sobě spojuje samé chutné suroviny, které dohromady vytvářejí zajímavou chuť.
Restovanou rýži jsem připravovala s jasmínovou rýží SOS, která jídlu dodala autentickou chuť a nádherně ho provoněla. U restované rýže je důležité, aby byla rýže dostatečně vychlazená, díky čemuž se při restování neslepí a budete ji moct orestovat jemně do křupava. Použít
můžete i rýži, která vám pár dní postála v chladničce.
Jídlo si můžete přizpůsobit také podle vlastní chuti a přidat různé druhy zeleniny, které máte rádi. Také můžete přihodit i kešu oříšky pro dodatečný křupavý element. Do restované rýže si také můžete přidat vajíčka – ty jídlo obohatí nutričně i chuťově a zároveň i trochu změní strukturu jídla a jednotlivé suroviny více propojí.
Rýži si můžete orestovat na oleji, popřípadě pro ještě lahodnější chuť můžete použít máslo. Restovat doporučuji na silném plameni, abychom se vyhnuli zapaření rýže a místo toho ji orestovali jemně do křupava.
Chcete si toto jídlo ozvláštnit a zároveň přidat zdroj bílkovin? Přidejte si do něj například tuňáka, krevety či kousky ugrilovaných kuřecích prsou nebo hovězího masa.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!