
Quinoa s mletým krůtím masem a hráškem
Chutná quinoa s mletým krůtím masem a hráškem, bohatá na železo, vitamíny C a A, mangan a thiamin. Vynikající jídlo vhodné na oběd nebo večeři, které si za pár minut stihnete připravit i večer a zabalit si ho druhý den s sebou do práce či školy.
Quinoa s mletým krůtím masem a hráškem je jednoduché, rychlé a zdravé jídlo plné vitamínů, minerálů a bílkovin bez přidaného tuku, které nezatíží váš žaludek a dostatečně zasytí na dlouhou dobu. Krůtí maso je lehce stravitelné, velmi chutné a připravené rychle a snadno. V kombinaci se superpotravinou quinoou, která je bezlepková, výborně zasytí a zároveň dodává organismu neskutečně mnoho minerálů a vitamínů (například vitamín C, E, kyselinu listovou, thiamin, riboflavin, vápník, železo, draslík, zinek, hořčík), vlákniny a bílkovin. Tento recept je rozhodně vhodný pro každého příznivce zdravého životního stylu, sportovce nebo při různých dietách.
Jelikož toto jídlo neobsahuje lepek, vejce, mléko ani ořechy, je vhodné i pro různé alergiky a celiaky. Vyzkoušejte tuto zdravou quinou s mletým krůtím masem a hráškem a uvidíte, že si ji ihned zamilujete.
Ingredience
- 1/2 hrnku quinoy (doporučuji tuto)
- 300 g mletého krůtího masa
- 150 g hrášku
- 100 g rajčatového protlaku
- 1 cibule
- 1 PL kokosového oleje (doporučuji tento)
- 1 PL česnekového koření
- 1/2 ČL mořské soli
- 1/2 ČL mletého pepře
- bazalka (volitelné)
Postup
- Quinou opláchneme, zalijeme 1 hrnkem vody a vaříme na mírném plameni po dobu 15 minut, dokud neabsorbuje všechnu vodu.
- Ve větším hrnci rozehřejeme kokosový olej a zlehka na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidáme mleté krůtí maso, rajčatový protlak, pepř a mořskou sůl.
- Obsah hrnce pořádně promícháme a necháme dusit po dobu 30 minut.
- Následně do masa přimícháme hrášek a dle chuti i čerstvou bazalku a vaříme ještě 5 minut.
- Nakonec smícháme quinou s uvařeným masem a podáváme.
Čas přípravy | 40 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 527 KCal | |
Sacharidy | 40 g | |
Vláknina | 6 g | |
Bílkoviny | 41 g | |
Tuky | 20 g |