
Okurkové jednohubky s broskvovo-medovým kozím sýrem
Chutný a zdravý předkrm, snack nebo pohoštění pro hosty - okurkové jednohubky s broskvovo-medovým kozím sýrem. Mají jemně sladkou, zajímavou chuť, která určitě probudí vaše chuťové pohárky! Tolik dobrého pocitu pro minimum námahy. Tyto nízkokalorické jednohubky si zkrátka zamilujete.
Nebojte se, že to bude vypadat divně, když návštěvě naservírujete okurku. Navíc, když ji pěkně připravíme, bude vypadat jako modelka. Kozí sýr je vůní a chutí velmi výrazný a chutný. Přestože se perfektně hodí k sladkým jídlům, rozmixovat ho s broskví a medem není tak docela běžný nápad. Věřte mi, chuť je výborná a zajímavá. Až půjdete zdobit perníky, klidně zavolejte na pomoc i děti. Možná, ale jen možná, to budete mít s jejich pomocí zvládnuté ještě rychleji :)
Takto naservírované okurky ve vašem okolí jistě ještě nikdo neviděl. Bazalka a cherry rajčata dodají další barvy, chutě a pocit luxusu. Vždyť nejdražší restaurace vám na talíři vždy donesou jen maličké, ale krásně naaranžované porce. Prosím, luxus rychle, snadno a zejména zdravě u vás doma.
Ingredience
- 1 salátová okurka
- 8 PL měkkého kozího sýra
- 1/2 broskve
- 1 PL medu (doporučuji tento)
- bazalka a cherry rajčata (na ozdobu)
Postup
- Okurku omyjeme, odřízneme okraje.
- Kvůli hezké dekoraci šlupku odkrajujeme tak, abychom docílili žebrovaného vzoru, buď pomocí škrabky nebo speciálního nože.
- Okurku následně nakrájíme na plátky.
- Rozmixujeme kozí sýr s polovinou broskve a lžící medu. Krém můžeme na okurku dávkovat pomocí cukrářského (nebo mikrotenového) sáčku.
- Nakonec jednohubky dozdobíme napůl půlkou cherry rajčátka a lístkem bazalky.
- Tip: jednohubky skvěle chutnají pokud je necháme přes noc odležet v lednici, krém ztuhne a osvěží.
Čas přípravy | 10 minut | |
Vydatnost | 8 kusů |
Nutriční hodnoty/ 1 kus | ||
KCal | 54 KCal | |
Sacharidy | 4 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 3 g | |
Tuky | 3 g |