
Kuřecí prsa na hořčici s cuketou, medvědím česnekem a kuskusem
Vynikající jídlo plné bílkovin, navíc jednoduché na přípravu. Kuřecí prsa na hořčici s cuketou jsou skvělé i při dietě, protože obsahují málo tuku a kalorií. Ale nemějte strach, chuť tohoto jídla je přesto vynikající. Využijete v něm i sezónní medvědí česnek.
Medvědí česnek je v Česku poměrně známý - je to chutná léčivá bylina se specifickou česnekovou chutí, která pomáhá lidem při nejrůznějších zdravotních potížích. Má perfektní perfuzní vlastnosti, pomůže i při žaludečních či kožních problémech, problémech s vysokým krevním tlakem, křečovými žílami i bolestmi hlavy. Jeho listy mají antibakteriální, antioxidační, protirakovinotvorný, protisklerotický a imunostimulační účinek. Z medvědího česneku je možné vytvořit množství chutných a zdravých jídel, včetně tohoto.
Tento fit recept na zdravý oběd s kuřecím masem a medvědím česnekem budete mít hotový za pár minut a určitě si ho oblíbíte. Cuketa a hořčice chutnají skvěle a spolu s medvědím česnekem a kuřecím masem vytvářejí výživné jídlo, které zasytí na dlouhou dobu. Díky vysokému obsahu bílkovin je vhodný i pro sportovce a všechny ty, co potřebují zvýšený příjem bílkovin ve stravě, ale jsou unaveni z klasického kuřecího masa s rýží ;)
Ingredience
- 800g kuřecích prsou
- 1 velká cuketa
- hrst medvědího česneku
- 1 PL oleje (doporučuji tento)
- 1 cibule
- 1-2 PL hořčice
- 2 PL sójové omáčky (doporučuji tuto)
- 1 PL mleté papriky
- špetka mletého pepře
- mořská sůl
- česnekové koření
- 250g celozrnného kuskusu (doporučuji tento)
Postup
- Kuskus zalijeme dvojnásobným množstvím vody, osolíme jej, dochutíme česnekovým kořením a zakrytý vaříme na mírném plameni zhruba 15 minut, dokud nenasákne všechnu vodu.
- Ve větším hrnci na rozehřátém oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli.
- Přidáme na kousky nakrájená kuřecí prsa, zamícháme, ochutíme kořením, hořčicí a sojovou omáčkou a maso přikryté dusíme zhruba 15 minut.
- Následně maso osolíme a přidáme k němu i najemno nastrouhanou cuketu a nadrobno nakrájený medvědí česnek.
- Směs vaříme odkrytou ještě 3-5 minut, dokud se neodpaří téměř všechna voda.
Čas přípravy | 30 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 500 KCal | |
Sacharidy | 47 g | |
Vláknina | 9 g | |
Bílkoviny | 60 g | |
Tuky | 4 g |