Tofu na čínský způsob je tradiční čínské jídlo, které naleznete snad v každé čínské restauraci u nás. Skládá se z chutné kombinace tofu, zeleniny, různých druhů hub, klíčků, sójové omáčky a je zahuštěné škrobem. Zkuste toto jídlo z čínské kuchyně plné chutí, které budete mít hotové do půl hodiny.
Klíčky můžete použít čerstvé, díky čemuž jídlu přidáte na křupavosti. Pokud nemůžete sehnat čerstvé klíčky, klidně použijte ty ze skla (ty jsem našla v supermarketu v koutku s asijskými potravinami). Pokud byste chtěli, můžete do jídla přidat i lžíci třtinového cukru, díky čemuž si vykouzlíte ještě autentičtější chuť tohoto jídla, které bude chutnat úplně jako z restaurace. Pro vytvoření vegetariánské a veganské verze si můžete kuřecí vývar zaměnit za zeleninový.
Toto tofu na čínský způsob, nazývané také jako postní buddhistické jídlo jsem podávala spolu s rýží SOS Classic. Do čínské kuchyně je vhodná díky své neutrální chuti.
Pojďte si vychutnat tofu na čínský způsob. Přeji vám dobrou chuť :)
Potom ji v hrnci zalijeme 500 ml vody, přidáme 1/2 ČL soli a vaříme na mírném plamenu doměkka (přibližně 15 minut).
Ve woku nebo v hrnci si na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli dosklovata.
Přidáme prolisované stroužky česneku, nastrouhanou mrkev, nakrájené žampiony a odmočené čínské houby, na pásky nakrájené tofu a 5 minut restujeme za občasného míchání.
Pak přidáme sójovou omáčku a kuřecí vývar rozmíchaný se škrobem, promícháme. Jídlo necháme vařit na slabším plamenu přibližně 5 minut.
Nakonec do něj vmícháme klíčky, minutu necháme přejít varem a můžeme podávat spolu s uvařenou rýží.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!