
Jarní závitky s ovocem
Tyto chutné jarní závitky s ovocem mohou být skvělou snídaní, předkrmem nebo zdravým a osvěžujícím dezertem během léta a letních grilovaček či pikniků. Jsou jednoduché na přípravu, obsahují množství vitamínů a minimum tuku.
Existuje několik druhů jarních závitků, tyto jsou nazývány vietnamské, protože se nesmaží, konzumují se čerstvé. Nečekají vás tak žádné komplikované přípravy. Klasicky se připravují naslano, ale toto je malá, zajímavá obměna ve sladké podobě. Rýžový papír drží ovoce krásně pohromadě a má neutrální chuť. Závitky doporučuji servírovat s touto perfektní skořicovo-jogurtovou omáčkou. A samozřejmě, tyto malé, barevné dobroty můžete připravit i s jiným ovocem, podle vašich preferencí - perfektní by bylo i mango, kiwi, pomeranč nebo na tenko nakrájená jablka.
Co je to vlastně ten rýžový papír?
Rýžový papír se vyrábí z rýžové mouky a tedy neobsahuje lepek. Je velmi křehký, neovlivňuje chuť jídla a při konzumaci se rozplývá na jazyku. Používá se při přípravě různých jídel, sushi, závitků a také v dezertech. Najdete ho ve větších supermarketech, asijských potravinách nebo v obchodech se zdravou výživou.
Ingredience
- 100g jahod
- 100g mix lesního ovoce
- 1 broskev
- 4 PL bílého jogurtu
- 1 PL medu (doporučuji tento)
- 1 ČL skořice
- 4 rýžové papíry
Postup
- Ovoce nasekáme na kousky a odložíme bokem.
- Omáčku připravíme smícháním jogurtu, sladidla, skořice a následně ji smícháme s ovocem.
- Každý rýžový papír namáčíme do vlažné vody zvlášť, po dobu 10 vteřin.
- Změklý rýžový papír položíme na talíř nebo na ubrousek, do každého dávkujeme ovoce s dresinkem a následně ho srolujeme.

Čas přípravy | 10 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 230 KCal | |
Sacharidy | 50 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 4 g | |
Tuky | 0 g |