
Hovězí ragú s hlívou ústřičnou a fazolemi
Připravte si tento chutný fit recept s hlívou ústřičnou - hovězí ragú s hlívou ústřičnou a fazolemi v rajčatové omáčce, podávané s kuskusem. Mňam!
Hovězí ragú s hlívou ústřičnou a fazolemi má dokonce celkem příznivé nutriční hodnoty - na 1 porci obsahuje až 48 g bílkovin a 19 g vlákniny, přičemž obsah tuku drží na 10 g a celkové kalorie nepřesahují hodnotu 580 kcal. Hovězí ragú je kromě toho bohaté i na široké spektrum mikronutrientů.
Recepty s hlívou ústřičnou jsou dost populární a existuje jich nespočet. Není se čemu divit, hlíva je velmi zdravý druh houby, který si získal mnohé příznivce. Hlíva se považuje za jednu z nejvzácnějších hub, a to zejména díky jejím obsahu beta-glukanu. Je to látka, která pozitivně ovlivňuje imunitní systém a posiluje ho.
Jaké hovězí maso v receptu použít?
U fit receptů s hovězím nejraději používám hovězí kýtu, tj. zadní maso. Jeho svaly obsahují málo tuku a vaziva, díky čemuž jde o libové části masa, které nejsou moc žvýkací.
Hovězí maso s hlívou ústřičnou a fazolemi v rajčatové omáčce si, věřím, oblíbí všichni ti, kteří si chtějí pochutnat na jídle z červeného masa, ale ve zdravější a odlehčené verzi. Namísto kuskusu můžete jako přílohu zvolit například i rýži či quinou. Dobrou chuť.
Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).
Ingredience
- 500 g hovězího masa (zadního)
- 500 g hlívy ústřičné
- 150 g rajčatového protlaku
- 1 PL oleje (doporučuji tento)
- 1 cibule
- 200 ml vody
- 400 g uvařených fazolí
- 1 ČL soli
- 1/2 ČL mletého pepře
- špetka nového koření
- 3 stroužky česneku
- 200 g celozrnného kuskusu (doporučuji tento)
- čerstvé nebo sušené oregano
Postup
- Ve větším hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dosklovata.
- Následně přidáme na malé části nakrájené hovězí maso a mícháme 3 minuty.
- Přidáme rajčatový protlak, koření a maso zalijeme 200 ml vody.
- Maso přikryjeme a dusíme 15 minut.
- Potom k masu přidáme nakrájenou hlívu, uvařené fazole, prolisované stroužky česneku, sůl a vše dusíme přikryté ještě 15 minut.
- Kuskus zalijeme dvojnásobným objemem vroucí vody, osolíme a opepříme podle chuti a přikryjeme ho na 10 minut.
- Hovězí ragú podáváme spolu s uvařeným kuskusem.
Čas přípravy | 35 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty / 1 porce | ||
KCal | 578 KCal | |
Sacharidy | 57 g | |
Vláknina | 19 g | |
Bílkoviny | 48 g | |
Tuky | 10 g |
Pro více podobných receptů klikni na kategorie níže
Vysoký obsah bílkovinBez laktózyBez vajecHovězí masoBezvaječné recepty na oběd a večeřiFitness recepty na oběd a večeřiFitness recepty s kuskusemFitness zeleninové recepty s vysokým obsahem bílkovin
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Diskuse k receptu
✉️ Send me your favorite recipe.
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.