ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Hovězí ragú s hlívou ústřičnou a fazolemi

Hovězí ragú s hlívou ústřičnou a fazolemi

Připravte si tento chutný fit recept s hlívou ústřičnou - hovězí ragú s hlívou ústřičnou a fazolemi v rajčatové omáčce, podávané s kuskusem. Mňam!

Hovězí ragú s hlívou ústřičnou a fazolemi má dokonce celkem příznivé nutriční hodnoty - na 1 porci obsahuje až 48 g bílkovin a 19 g vlákniny, přičemž obsah tuku drží na 10 g a celkové kalorie nepřesahují hodnotu 580 kcal. Hovězí ragú je kromě toho bohaté i na široké spektrum mikronutrientů.

Recepty s hlívou ústřičnou jsou dost populární a existuje jich nespočet. Není se čemu divit, hlíva je velmi zdravý druh houby, který si získal mnohé příznivce. Hlíva se považuje za jednu z nejvzácnějších hub, a to zejména díky jejím obsahu beta-glukanu. Je to látka, která pozitivně ovlivňuje imunitní systém a posiluje ho.

Jaké hovězí maso v receptu použít?

U fit receptů s hovězím nejraději používám hovězí kýtu, tj. zadní maso. Jeho svaly obsahují málo tuku a vaziva, díky čemuž jde o libové části masa, které nejsou moc žvýkací.

Hovězí maso s hlívou ústřičnou a fazolemi v rajčatové omáčce si, věřím, oblíbí všichni ti, kteří si chtějí pochutnat na jídle z červeného masa, ale ve zdravější a odlehčené verzi. Namísto kuskusu můžete jako přílohu zvolit například i rýži či quinou. Dobrou chuť.

Tento recept je z nové knihy Fit recepty - obědy a večeře (KOUPÍTE ZDE).

Snídaňové kaše a fit proteiny

Ingredience

  • 500 g hovězího masa (zadního)
  • 500 g hlívy ústřičné
  • 150 g rajčatového protlaku
  • 1 PL oleje (doporučuji tento)
  • 1 cibule
  • 200 ml vody
  • 400 g uvařených fazolí
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL mletého pepře
  • špetka nového koření
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g celozrnného kuskusu (doporučuji tento)
  • čerstvé nebo sušené oregano
Fit recepty - Do 5 surovin (česky)

Postup

  1. Ve větším hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli dosklovata.
  2. Následně přidáme na malé části nakrájené hovězí maso a mícháme 3 minuty.
  3. Přidáme rajčatový protlak, koření a maso zalijeme 200 ml vody.
  4. Maso přikryjeme a dusíme 15 minut.
  5. Potom k masu přidáme nakrájenou hlívu, uvařené fazole, prolisované stroužky česneku, sůl a vše dusíme přikryté ještě 15 minut.
  6. Kuskus zalijeme dvojnásobným objemem vroucí vody, osolíme a opepříme podle chuti a přikryjeme ho na 10 minut.
  7. Hovězí ragú podáváme spolu s uvařeným kuskusem.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy35 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty / 1 porce
KCal578 KCal
Sacharidy57 g
Vláknina19 g
Bílkoviny48 g
Tuky10 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu