
Grilovaný hermelín na opečených bramborách, zelených fazolkách s brusinkovou omáčkou
Perfektní grilovaný hermelín na křupavých pečených bramborách a zelených fazolkách s brusinkovou omáčkou. *Pokud milujete sýr a hledáte dietnější, fit verzi tohoto sytého jídla, jste na správném místě. Tento recept neobsahuje *žádnou mouku ani vejce, brambory jsou pečené na minimálním množství oleje a domácí brusinková omáčka je jemně dochucená pouze medem. Inspirujte se a připravte si tento nutričně výživný oběd.
Jídlo je velmi bohaté na vitamíny a minerály, přesněji: vitamíny skupiny B, vitamín C, měď, hořčík, mangan, fosfor, zinek, železo i vitamín A. Dodá tělu množství potřebných látek a zároveň chutná skvěle!
Myslím si, že toto jídlo potěší i ty nejmenší, protože na první pohled tvoří velký, barvami a surovinami přeplněný talíř. Ozdobte grilovaný hermelín zdravou domácí brusinkovou omáčkou a posypte ho ořechy. Jídlo bude vonět, chutnat a také vypadat naprosto neodolatelně! Dobrou chuť.
Ingredience
- 400 g brambor
- 2 x 80 g sýr hermelín (případně brie, encián)
- 200 g zelených fazolek
- 30 g vlašských ořechů (doporučuji tyto)
- salát
- 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
- 1 ČL mořské soli
- špetka mletého pepře
- 2 PL strouhaného parmezánu (volitelné)
- na omáčku:
- 1/2 hrnku sušených brusinek
- 1/2 hrnku vody
- 1 PL medu (doporučuji tento)
Postup
- Brambory omyjeme a se šlupkou nakrájíme na tenká kolečka.
- Poklademe je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme olivovým olejem a osolíme.
- Můžeme je také zlehka posypat strouhaným parmazánem.
- Brambory dáme péct na 35-40 minut na 200 °C, dozlatova a jemně zapéct dokřupava.
- Mezitím si připravíme brusinkovou omáčku.
- V menším kastrůlku ve vodě za občasného míchání rozvaříme sušené brusinky s lžící medu.
- Po 10 minutách měla vzniknout hustá omáčka.
- Na pánvi opečeme zelené fazolky (zhruba 5 minut).
- Můžeme je zlehka osolit a opepřit mletým pepřem.
- Na závěr na pánvi na mírném plameni usmažíme hermelín (případně sýr brie) z každé strany po 2 minutách, aby se pod kůrou roztékal.
- Jídlo podáváme teplé spolu se salátem a posypané ořechy.
Čas přípravy | 60 minut | |
Vydatnost | 2 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 535 KCal | |
Sacharidy | 66 g | |
Vláknina | 11 g | |
Bílkoviny | 13 g | |
Tuky | 24 g |