ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Grilovaný hermelín na opečených bramborách, zelených fazolkách s brusinkovou omáčkou

Grilovaný hermelín na opečených bramborách, zelených fazolkách s brusinkovou omáčkou

Perfektní grilovaný hermelín na křupavých pečených bramborách a zelených fazolkách s brusinkovou omáčkou. *Pokud milujete sýr a hledáte dietnější, fit verzi tohoto sytého jídla, jste na správném místě. Tento recept neobsahuje *žádnou mouku ani vejce, brambory jsou pečené na minimálním množství oleje a domácí brusinková omáčka je jemně dochucená pouze medem. Inspirujte se a připravte si tento nutričně výživný oběd.

Jídlo je velmi bohaté na vitamíny a minerály, přesněji: vitamíny skupiny B, vitamín C, měď, hořčík, mangan, fosfor, zinek, železo i vitamín A. Dodá tělu množství potřebných látek a zároveň chutná skvěle!

Myslím si, že toto jídlo potěší i ty nejmenší, protože na první pohled tvoří velký, barvami a surovinami přeplněný talíř. Ozdobte grilovaný hermelín zdravou domácí brusinkovou omáčkou a posypte ho ořechy. Jídlo bude vonět, chutnat a také vypadat naprosto neodolatelně! Dobrou chuť.

Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).

Ingredience

  • 400 g brambor
  • 2 x 80 g sýr hermelín (případně brie, encián)
  • 200 g zelených fazolek
  • 30 g vlašských ořechů (doporučuji tyto)
  • salát
  • 1 PL olivového oleje (doporučuji tento)
  • 1 ČL mořské soli
  • špetka mletého pepře
  • 2 PL strouhaného parmezánu (volitelné)
  • na omáčku:
  • 1/2 hrnku sušených brusinek
  • 1/2 hrnku vody
  • 1 PL medu (doporučuji tento)

Postup

  1. Brambory omyjeme a se šlupkou nakrájíme na tenká kolečka.
  2. Poklademe je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme olivovým olejem a osolíme.
  3. Můžeme je také zlehka posypat strouhaným parmazánem.
  4. Brambory dáme péct na 35-40 minut na 200 °C, dozlatova a jemně zapéct dokřupava.
  5. Mezitím si připravíme brusinkovou omáčku.
  6. V menším kastrůlku ve vodě za občasného míchání rozvaříme sušené brusinky s lžící medu.
  7. Po 10 minutách měla vzniknout hustá omáčka.
  8. Na pánvi opečeme zelené fazolky (zhruba 5 minut).
  9. Můžeme je zlehka osolit a opepřit mletým pepřem.
  10. Na závěr na pánvi na mírném plameni usmažíme hermelín (případně sýr brie) z každé strany po 2 minutách, aby se pod kůrou roztékal.
  11. Jídlo podáváme teplé spolu se salátem a posypané ořechy.
Kniha Fit recepty 2
Tento recept je z knihy Fit recepty 2.díl (koupíte zde).
Koupit knihu
Čas přípravy60 minut
Vydatnost2 porce
Nutriční hodnoty/ 1 porce
KCal535 KCal
Sacharidy66 g
Vláknina11 g
Bílkoviny13 g
Tuky24 g
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!
Lucia Wagner

Diskuse k receptu