I vy zbožňujete kombinaci zralých rajčat, mozzarelly, bazalky a olivového oleje, zvanou Caprese salát? Potom určitě vyzkoušejte Caprese salát v nové variaci, a to jako salát s quinoou a tuňákem. Je to perfektní, kompletní jídlo ideální k večeři či obědu a navíc tak dobré! Určitě tento salát zkuste, pochutnáte si – nejlepší je ještě teplý :)
Tento Caprese salát s tuňákem a quinoou je velmi sytý, skvělý je tak jako zdravá večeře či oběd. Z uvedených surovin vám vyjdou 2-3 velké porce. Nutriční hodnoty jsou vypočtené na 1 porci ze 3. Salát nabízí kromě perfektně sladěných chutí i vyvážený obsah bílkovin, komplexních sacharidů, vlákniny a tuku.
V tomto receptu jsem použila tuňáka SOKRA ve slunečnicovém oleji. Právě tento tuňák získal ocenění Volba spotřebitele 2021 a v regálech obchodů ho rozpoznáte podle průsvitného víčka, díky kterému se můžete přesvědčit, že je viditelně chutný. Zvolila jsem tohoto tuňáka proto, že v SOKRA vybírají ty nejlepší kousky! :)
Nemáte k dispozici quinou? Klidně v takovém případě použijte kuskus či bulgur.
Caprese salát s quinoou a tuňákem vám v lednici vydrží i 5 dní. Pojďte ho hned přichystat a můžete se těšit na vynikající večeři. Dobrou chuť.
Nutriční hodnoty jsou vypočtené i s olejovým nálevem z tuňáka. Pokud tedy tuňáka zbavíte přebytečného oleje, nutriční hodnoty se budou lišit.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!