ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Arroz de marisco

Arroz de marisco

Jídla s plody moře jsou v evropských končinách příznačná zejména pro oblast Portugalska a Španělska. Paella je velmi známá španělská specialita, ale slyšeli jste už o Arroz de marisco? Na rozdíl od Paelly je toto portugalské jídlo bohatší na omáčku, a tedy šťavnatější. Pokud milujete jídla s mořskými plody, pojďte tento recept vyzkoušet – je opravdu jednoduchý.

V tomto receptu můžete použít buď krevety nebo mix mořských plodů. Ty doporučuji orestovat na pánvi zvlášť a pak je vmíchat do téměř hotové rýže. Budou tak zvenčí jemně křupavé a rýže nenasákne rybí chutí. Základ receptu představuje [rýže SOS Classic] (https://www.ricesos.com/cs/ryze-sos-classic/?utm_source=CAMPAIGN&utm_medium=BLOG&utm_campaign=FitreceptyCZ), pomocí které dosáhneme ideální konzistence jídla.

Do jídla si můžete přidat například i hrášek či červenou papriku, popřípadě čerstvý koriandr. A v případě, že byste si chtěli tento pokrm dopřát v co nejautentičtější podobě, klidně do rýže přidejte i půl sklenky bílého vína.

Přeji vám dobrou chuť! :)

Online kurz fit akademie

Ingredience

  • 200 g rýže SOS Classic (doporučuji tuto)
  • 700 ml vody
  • 500 g krevet nebo mix plodů moře
  • 1 cibule
  • 150 g mrkve
  • 400 g sekaných a loupaných rajčat
  • 2 bobkové listy
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • 1 ČL mleté uzené papriky
  • petrželka
  • 1 ČL soli
Kniha Rychle a fit

Postup

  1. Rýži důkladně propláchneme pod tekoucí vodou.
  2. Ve větším hrnci nebo ve woku si na rozehřáté lžíci olivového oleje orestujeme nakrájenou cibuli, nastrouhanou mrkev a prolisované stroužky česneku.
  3. Až je cibule průhledná, přidáme do hrnce propláchnutou rýži a 2 minuty ji restujeme.
  4. Rýži zalijeme 700 ml vody, osolíme, přidáme bobkový list, mletou papriku, rajčata a vaříme odkrytou 15 – 20 minut.
  5. Krevety nebo plody moře propláchneme pod tekoucí vodou.
  6. Ve druhé, menší pánvi si rozehřejeme lžíci olivového oleje, na kterém orestujeme omyté a scezené mořské plody (přibližně 4 minuty na silnějším plamenu).
  7. Opečené plody moře pak vmícháme do rýže spolu s nasekanou petrželkou a ještě 5 minut je spolu povaříme.
  8. Výsledná rýže by měla být obklopena hustou omáčkou.

Zůstaňme v kontaktu

Jednou týdně dostaneš výběr fit receptů na svůj email.

Lucia Wagner
Čas přípravy35 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty /
KCal378 KCal
Sacharidy48 g
Vláknina4 g
Bílkoviny30 g
Tuky7 g
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu