
Zapečený meloun s mozzarellou a oříšky
Zapečený meloun s mozzarellou a oříšky - to je kombinace, kterou by někteří asi nečekali, ale ujišťuji vás, že je to velmi chutné jídlo či občerstvení, které se vyplatí vyzkoušet. Příprava je velmi jednoduchá a výsledek stojí za to, tak pojďme na to.
Zapečením melounu se jeho chuť zneutralizuje, a tak spolu s rozehřátou mozzarellou a zapečenými oříšky vytvářejí skvělou kombinaci. Toto zdravé jídlo si můžete dopřát k snídani, na svačinu nebo jako předkrm či zdravý zákusek. Rovněž můžete touto zajímavou kombinací ohromit i návštěvu.
Meloun doporučuji položit na pekáč vyložený pečícím papírem, protože během pečení se z něj vyplaví hodně vody s cukrem, což si odnese váš pekáč. Pokud ale máte vnější gril, můžete tuto zdravou dobrotu připravit i na něm.
Jídlo pro všechny ty, kteří si chtějí užít jedno z nejoblíbenějších letních ovocí i v jiné formě než čerstvě nakrájené a poznat tak nové, možná trochu nevšední kombinace chutí. Nejraději v tomto receptu používám spojení strouhané nebo čerstvé mozzarelly a kešu, případně piniových oříšků. Určitě se nelekněte této sladko slané kombinace, věřím, že si získá vaše srdce :)
Pokud tento pečený meloun vyzkoušíte, určitě mi do komentáře napište, jak vám chutnalo.
Ingredience
- 400g vodní meloun
- 40g mozzarella
- 40g oříšky (piniové/kešu/pistácie/kokos) (doporučuji tyto)
Postup
- Troubu předehřejte na 170 stupňů.
- Meloun nakrájejte na trojúhelníky a vložte je na pekáč.
- Na každý trojúhelník dejte kousek mozzarelly a svrchu posypte nasekanými oříšky.
- Pečte 8-10 minut, nebo dokud se mozzarella alespoň z části nerozpustí.
- Vyjměte z trouby, v případě potřeby okořeňte černým kořením a nechte meloun chvíli vychladnout.

Čas přípravy | 15 minut | |
Vydatnost | 10 krajíců |
Nutriční hodnoty/ 1 krajíc | ||
KCal | 45 KCal | |
Sacharidy | 4 g | |
Vláknina | 1 g | |
Bílkoviny | 2 g | |
Tuky | 3 g |