Máte rádi lososa? Vyzkuste z něj připravit tyto výborné pečené fit lososové karbanátky, které budete mít hotové, ani se nenadějete. Jsou perfektní jako zdravá a rychlá večeře, plné bílkovin, zdravých tuků z lososa a komplexních sacharidů z ovesných vloček. Pojďte se přesvědčit, že i rybí karbanátky bez smažení lze připravit v opravdu chutné podobě.
V receptu můžete použít kombinaci ovesných vloček a ovesné mouky, případně ovesnou mouku nahraďte jiným typem mouky, například špaldovou, celozrnnou či pohankovou. Ovesnou mouku můžete připravit jednoduše i doma, a to namletím nebo rozmixováním vloček na jemnou mouku. Karbanátky jsem připravovala i s kukuřicí, můžete ji ale klidně nahradit například hráškem či houbami, nebo tyto suroviny z těsta jednoduše vynechte. Na přípravu karbanátků jsem použila lososa ve vlastní šťávě značky Sokra, který je ideální právě pro takové typy receptů, které nevyžadují zdlouhavé přípravy. Stačí vytáhnout suroviny ze spíže a můžete se hned pustit do pečení karbanátků.
Lososové karbanátky doporučuji podávat s domácí fit tatarskou omáčkou: . Dohromady chutnají neskutečně dobře.
Příprava těsta na tyto zdravé karbanátky z lososa vám nezabere více než 5 minut, pokud tedy preferujete rychlé recepty, tento si určitě uložte. Přeji vám dobrou chuť.
Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!