ZdravéFit Recepty
Sleduj mě
Mango sticky rýže

Mango sticky rýže

Delikátní dezert pro všechny milovníky manga a kokosu – mango sticky rice vám jednoznačně učaruje. Kokosovou omáčku jsem dochutila kokosovým cukrem, díky kterému získala jemně karamelovou chuť. Mňam!

Mango sticky rice je tradiční dobrota, která pochází z jihovýchodní Asie. Kdo měl možnost ochutnat ji v těchto zemích, ten se do tohoto jídla jistě okamžitě zamiloval. Lepkavá rýže s mangem a kokosovou omáčkou je skvělá nejen jako sladká tečka za obědem, ale také jako sytá svačinka.

Mango sticky rice se tradičně připravuje s lepkavou rýží. Ta je však často nedostupná, proto jsem pro její přípravu jako alternativu zvolila rýži SOS Classic. Ta posloužila skvěle a dezert měl díky ní ideální strukturu.

Pojďte vyzkoušet tento jednoduchý recept s rýží nasladko.

Ingredience

  • 400 ml kokosového mléka (z plechovky)
  • 200 g rýže SOS Classic (doporučuji tuto)
  • 5 PL kokosového cukru
  • 450 ml vody
  • 1 velké zralé mango

Postup

  1. Rýži zalijeme 450 ml vody a necháme ji odstát 10 minut.
  2. Potom k rýži vlijeme 200 ml kokosového mléka, přidáme 2 lžíce kokosového cukru, zamícháme a vaříme ji přikrytou na slabém plameni doměkka. Hotová uvařená rýže by měla být krémová a jemně lepkavá. Pokud je to nutné, přidejte více vody.
  3. Ve druhém hrnci si spolu ohřejeme zbylých 200 ml kokosového mléka se 3 lžícemi kokosového cukru. Omáčku necháme přejít varem, a pak ji odstavíme.
  4. Rýži servírujeme politou kokosovou omáčkou, spolu s očištěným a nakrájeným mangem.
Čas přípravy35 minut
Vydatnost4 porce
Nutriční hodnoty /
KCal448 KCal
Sacharidy67 g
Vláknina2 g
Bílkoviny5 g
Tuky18 g
...
Lucia Wagner

Já jsem Lulu a s láskou pro vás tvořím tyto zdravé a chutné fit recepty. Mým cílem je ukázat vám, že jíst zdravě a fit se dá opravdu jednoduše, chutně a hravě. Tak pojď nějakou dobrotu zkusit také!

Lucia Wagner

Diskuse k receptu

✉️ Send me your favorite recipe.

Do you like to cook healthy and want to publish your favorite recipe on ZdravéFit Recepty?
Email it to me and I will be happy to try it and publish it.