
Mango sticky rýže
Delikátní dezert pro všechny milovníky manga a kokosu – mango sticky rice vám jednoznačně učaruje. Kokosovou omáčku jsem dochutila kokosovým cukrem, díky kterému získala jemně karamelovou chuť. Mňam!
Mango sticky rice je tradiční dobrota, která pochází z jihovýchodní Asie. Kdo měl možnost ochutnat ji v těchto zemích, ten se do tohoto jídla jistě okamžitě zamiloval. Lepkavá rýže s mangem a kokosovou omáčkou je skvělá nejen jako sladká tečka za obědem, ale také jako sytá svačinka.
Mango sticky rice se tradičně připravuje s lepkavou rýží. Ta je však často nedostupná, proto jsem pro její přípravu jako alternativu zvolila rýži SOS Classic. Ta posloužila skvěle a dezert měl díky ní ideální strukturu.
Pojďte vyzkoušet tento jednoduchý recept s rýží nasladko.
Ingredience
- 400 ml kokosového mléka (z plechovky)
- 200 g rýže SOS Classic (doporučuji tuto)
- 5 PL kokosového cukru
- 450 ml vody
- 1 velké zralé mango
Postup
- Rýži zalijeme 450 ml vody a necháme ji odstát 10 minut.
- Potom k rýži vlijeme 200 ml kokosového mléka, přidáme 2 lžíce kokosového cukru, zamícháme a vaříme ji přikrytou na slabém plameni doměkka. Hotová uvařená rýže by měla být krémová a jemně lepkavá. Pokud je to nutné, přidejte více vody.
- Ve druhém hrnci si spolu ohřejeme zbylých 200 ml kokosového mléka se 3 lžícemi kokosového cukru. Omáčku necháme přejít varem, a pak ji odstavíme.
- Rýži servírujeme politou kokosovou omáčkou, spolu s očištěným a nakrájeným mangem.
Čas přípravy | 35 minut | |
Vydatnost | 4 porce |
Nutriční hodnoty/ 1 porce | ||
KCal | 448 KCal | |
Sacharidy | 67 g | |
Vláknina | 2 g | |
Bílkoviny | 5 g | |
Tuky | 18 g |